Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için yapılan halk oylamasında Türk Milleti’nin elde ettiği zafer, Nevşehir’de binlerce kişinin katıldığı bir şenlik havasında kutlandı.
TBMM’in de kabul edildikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından halk oylamasına sunulan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne , Türk Milleti’nin yüzde 50 yi aşkın bir oy ile onay vermesiyle birlikte AK Parti Nevşehir İl binası önünde kutlama platformu oluşturuldu.

Halk oylamasının resmi olmayan sonuçlarına göre  Evet oylarının ülke genelinde yüzde 51 oranının üzerinde çıkmasıyla birlikte şehrin değişik merkezlerinden akşam saatlerinden itibaren AK Parti İl binası önünde toplanmaya başlanan vatandaşlara, Nevşehir Belediyesi Mehteran takımı  bir gösteri sundu.
Dombra şarkısı eşliğinde ellerindeki Türk Bayrakları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine tezahüratlarda bulunan vatandaşlar, zaman zaman da ülke geneli halk oylaması sonuçlarını platformdan yansıtılan dev ekrandan takip etme imkanı da buldu.

 Türkiye’nin bu haklı zaferini kutlamak için  Nevşehir şehir merkezinin yanı sıra değişik ilçe,belde ve köylerden gelen binlerce vatandaşa oluşturulan platformda ilk olarak  AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver hitap etti. Tanrıver, Türk milletinin halk oylaması ile birlikte bir büyük zafere ulaştığını belirterek, bu zafere katkı sağlayanlara teşekkür etti. Tanrıver, Türk milletinin vesayetçi ve darbecilerin halk oylaması ile birlikte sandığa gömüldüğünü kaydetti.

ÇANAKKALE RUHUNU YENİDEN YAŞATTINIZ
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de, Türk Milleti’nin  halk oylaması ile elde ettiği bu zafer ile  7 düvele kafa tuttuğunu belirtti. Ünver   şöyle konuştu: “  Anadolu’nun, milliyetçi muhafazakar, kazanmaya aşık, hakkın ve haklının yanında dik durmayı bilen hemşehrilerim, gözünüz aydın olsun. Bugün kimleri yendiğinizin farkında mısınız ? Bugün sizler, ABD’yi ,Almanya’yı ,Hollanda’yı ,Fransa’yı  , İngiltere’yıyendiniz, velhasılı kelam 7 düvele kafa tuttunuz.  Çanakkale ruhunu yeniden yaşattınız. Kınalı Hasanlar, Fadime bacılar, Ayşe teyzeler, evlerindeki evlatlarını kınalayıp cepheye gönderen ninelerim,  ,genç kardeşlerim bugün ikinci Çanakkale’yi kazandınız. Yarın 17 Nisan bahar güneşi,  çok farklı doğacak. Ülkemiz  artık koalisyon   dönemini bitirecek,ülkemiz artık istikrarsızlığı bitirecek, ülkemizi çorba kazanı gibi karıştırmak isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacak, dimdik durmaya devam edeceğiz. Sizlerin hizmetkarı olmak için gecemizi gündüzümüze kattık, dualarınıza ortak olduk, dualarınızla bizlerin başımızı dimdik tuttunuz. Sizden daha mesut ve başka bahtiyar kimse olamaz . Halk oylamasında bize bu zaferi yaşatan milletimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Havai fişek gösterilerinin arasında konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, bugün gerçekleştirilen halk oylaması sonuçlarıyla Türkiye’nin en sağlam kalelerinden biri olan Nevşehir’de burçlardan zafer bayrağını dalgalandırmayı sürdürdüğünü belirterek, buna katkı sağlayan tüm Nevşehirlilere teşekkür etti.

KOALİSYON DÖNEMİNİ TOPRAĞA GÖMDÜNÜZ
Gizligider, şöyle konuştu : “ Siz değerli halkımız,  bugün ülkemizde koalisyon dönemini toprağa gömdünüz. Artık ülkemizde Cumhurbaşkanı-Başbakan kavgaları yaşanmayacak. Artık Türkiye’nin yolu aydınlık.Bugün ayrıca Pensilvanya’yı yerle bir ettiniz. İnşaallah Türkiye’nin zaferi bundan sonra da devam edecek. Türkiye pırıl pırıl aydınlığa kavuşacak. Bunu  oyları ile sağlayan siz değerli hemşehrilerimize ve tüm aziz milletimize teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZI YALNIZ BIRAKMADINIZ
AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk’de  halk oylamasında ede edilen sonuç ile tüm dünyanın bilindik güçlerinin Türk Milleti karşısında titrediğini ileri sürdü.  Elde edilen bu sonuçla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ı Türk Milletinin yalnız bırakmadığına dikkat çeken Göktürk : “ Halk oylamasında bizi muhanete muhtaç etmediniz.  Hepinizden Allah razı olsun. Bugüne kadar ortaya koyduğu çalışmalarla zalimin karşısında mazumun yanında olan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakmadınız. Hepinizden Cenab-ı Allah razı olsun. “ dedi.
BÜYÜK VE ŞANLI TÜRKİYE KAPISI AÇILDI 
AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ de, halk oylamasında elde edilen bu sonuçla Türk Milleti’nin yeni Türkiye kapısını açtığını kaydetti. Açıkgöz, Türk Milletinin bu sonuçla Feto, PKK ve diğer terör örgütleri olmak üzere tüm şer odaklarına gereken cevabı verdiğini dile getirerek  şunları söyledi. “ Dünyadaki zulümlere dur diyebilen Erdoğan artık gümbür gümbür geliyor. Artık Türkiye kabına sığmıyor. Zaten dış güçlerinde sıkıntı ve tereddütleri  bu idi. Büyük ve şanlı Türkiye kapısı açıldı artık. “