Nevşehir Berber ve Kuaförler Odası Başkanlığının Ülkemizde ilk kez tek kullanımlık, hijyenik havlu ve kesim penvarı’nın berber ve kuaförlere dağıtımı sürüyor. Amaç, ildeki tüm berber ve kuaförlerin müşterilerine son derece hijyenik bir ortamda hizmet verebilmeleri.

Nevşehir Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Cengiz Taşhan, Türkiye’de ilk kez Nevşehir ‘de uygulamaya geçirilen tek kullanımlık havlu ve kesim penvarı uygulaması çerçevesinde şu ana kadar 36 bin adet havlu, 22 bin adet kesim penvarının berber ve kuaför esnafına ücretsiz olarak dağıtıldığını söyledi.

Projenin finansmanının tamamen Nevşehir Belediyesi tarafından karşılandığını belirten Nevşehir Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Cengiz Taşhan, “İlimizde uygulamaya koyduğumuz ve Türkiye’de bir ilke imza attığımız tek kullanımlık havlu ve kesim penvarı dağıtımlarımız sürüyor. Finansmanını tamamen Nevşehir Belediyemizin yaptığı bu uygulama çerçevesinde önümüzdeki aylarda ücretsiz tek kullanımlık havlu ve kesim penvarı dağıtımlarımızı tamamlayacağız. Bu aşamadan sonra berber ve kuaför esnafımız artık bu ürünleri kendileri temin edecekler. Ve zabıtanın denetimlerinde tek kullanımlık havlu ve kesim penvarı uygulamasına dikkat edilecek. Amacımız ilimizin turistik bir yöre olması nedeniyle ilimize gelen yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra ilimizde yaşayan insanlarımızın gayet hijyenik koşullarda tıraşlarını olabilmeleri. Oda olarak daha önce yaptığımız sterilize cihazı, havlu dağıtımlarımızın ardından önümüzdeki günlerde bu kez yine Ülkemizde ilk kez tek kullanımlık ustura dağıtımına da başlayacağız. Bu ürünlerin toplam maliyeti 150 bin TL dolayında. Nevşehir Belediye Başkanımız Sayın Hasan Ünver’e bu projemize baştan sona destek sağladığı için bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Haber:Ali Çamur