Türkmen Beyi Ünvanı Uluer’e

NEVŞEHİR(MHA) Çukurova Yörük Türkmen ve Hıdrellez Şöleni bu yıl Kazakistan Büyükelçiliği'nin desteğiyle uluslararası çapta düzenlendi. Oğuz boylarını temsilen otağ çadırlarının kurulduğu  şölende Dünya Türkmen Birliği tarafından "Türk Dünyası Türkmen Beyi" ünvanı Kazakistan Fahri Başkonsolosu Dr. Halil Uluer'e verildi.

12. Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen ve Hıdrellez Şöleni Sarıçam ilçesindeki Yörük Ormanı’nda gerçekleştirildi.

Festival, Dünya Türkmenler Birliği ve Türksoy işbirliğinde, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçiliği ile birlikte uluslararası nitelikte kutlandı.

Yörüklerin yaylaya çıkışını müjdeleyen 12. Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen ve Hıdrellez Şöleni’nde Dr. Uluer’e Dünya Türkmen Birliği tarafından “Türk Dünyası Türkmen Beyi” ünvanı tevdi edildi.

Sarıçam ilçesindeki Yörük Ormanı'nda süren etkinlikte protokol üyeleri ve Türk Dünyası Türkmen Beyi ilan edilen Dr. Uluer, tören alanında davul ve zurnayla karşılandı.

Törene katılan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, konuşmasında, etkinliğin, birlik ve beraberlik açısından önem taşıdığını vurguladı.

Yörüklerin, geleneklerini yaşatmaya çalıştığına işaret eden Coş, şölenin, insanlar arasındaki bağları güçlendirdiğini kaydetti.

Dünya Türkmenler Birliği Genel Başkanı İsmail Demirdüzen de Yörüklerin yaylara çıkışını simgelen şölene katılanlara teşekkür ederek, "Çok sayıda Yörük kardeşimizle buluşmaktan mutluyuz. Onlarla hasret gideriyoruz. Geleneğimizi uzun yıllar sürdüreceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara yemek ikram edildi, yöresel kıyafet giyen Yörükler, deve ve atla gezinti yaptı.

Türkmenistan, Kırgızistan ve Azerbaycan'dan gelen halk oyunu ekipleri gösteri sundu. Şölen alanına Oğuz boylarını temsilen 24 çadır kurularak her çadıra bir Oğuz boyunun sancağı asıldı