Kazakistan Fahri Konsolosu Halil Uluer’in davetlisi olarak bölgeye gelen Türkmenistan Kültür Bakanı Gonça Mammedova önce Ürgüp’te bulunan Kolcuoğlu Restorantta kahvaltı yaptı.

Konuk Bakanı burada Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Türkmenistan Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov, Türksoy genel sekreteri Prof. Dr. Düsen Kasainov, Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz ve Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız karşıladı.

Kahvaltının ardından Ürgüp Belediyesine ziyaret gerçekleştiren heyet ve Türkmenistan Kültür Bakanı Gonça Mammedova Ürgüp Belediyesi hatıra defterine düşüncelerini yazdı.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ziyarette yaptığı konuşmada, ’’Ürgüp’te bir eviniz var ve sizleri ağırlamaktan onur duyarız’’ dedi. Türkmenistan Kültür Bakanı Gonça Mammedova ise ’’Ürgüp’te bulunmaktan dolayı son derece mutluyum. Bizleri burada ağırlamış olduğunuz için teşekkür ederim’’ diye konuştu.

Ziyaretin ardından, Türkmenistan Kültür Bakanı Gonca Mammedova, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve beraberindeki heyet, Ürgüp ilçesinde bulunan Üç Güzeller mevkiinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Faruk Özzengin Ürgüp ten Bildiriyor...