Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanları tarafından imzalanan anlaşmayla kurulan TÜRKSOY’ un Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov, Kazakistan Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Dr. Halil Uluer’ i ziyaret etti.
TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov’ u Fahri Konsolosluk binasında misafir eden Halil Uluer, Ürgüp üç güzellerde hatıra fotoğrafı çekindikten sonra Genel Sekreter Nevşehir MÜSİAD Şubesini ziyaret etti.
TÜRKSOY’un Türk kültür ve sanatının her alanında faaliyet yürüten güzide bir kuruluş olduğunu belirten Halil ULUER, “TÜRKSOY aynı zamanda kültür diplomasisi icra ediyor. Başarılarının artarak devam etmesini arzu ediyorum. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.
Türk halklarının kardeşliğini güçlendirmek, ortak kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak amacıyla 24 yıldır hizmet veren TÜRKSOY;
Geleneksel Etkinlikler, Nevruz Kutlamaları, Bilimsel Çalışmalar, Türk Dünyası Kültür Başkentleri, özel projeler, işbirlikleri ile çalışmalarını sürdürmektedir.