GÜLŞEHİR BELEDİYESİ SOKAK KÖPEKLERİNİ “VUR EMRİ” Mİ VERDİ
 
Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde vatandaşlar, köpeklerin belediye tarafından vurularak öldürüldükten sonra çöp aracında presleyerek attıklarını iddia etti.
 
İlçe merkezinde kaldırım üzerinde vurulduğu iddia edilen bir köpek temizlik işçileri tarafından alınarak çöp aracına atılma anı kameralara da yansıdı. Kamerayı fark eden temizlik işçileri, köpeğin canlı olduğunu, kalkmaması için çöp aracına atarak üzerini kapattıklarını ileri sürdü.
İlçe sakinlerinden Muhammet Yıldız ise, "Köpekleri bu şekilde alıyorlar içine atıyorlar. Bazen 3'er 3'er atıp presleyip götürüyorlar" dedi.
Görgü tanığı Muhammet Yıldız , "Köpekleri iğne ile vuruyorlar, çöp aracına koyarak pres yapıyorlar. 2-3 ayda bir köpeklerin hepsini böyle zehirliyorlar. Köpekleri hayvan barınaklarına götürsünler. Devlet bir kedi için itfaiye seferber ediyor, bunlar da burada zehirleniyor. Bunlarda barınaklara götürülsün, Nerede hayvan hakları İlçe kaymakamı neden sessiz duruyor o burada yaşamıyor mu, emniyet güçleri de bu olayları başka çare yok diye görmezlikten geliyor" diye konuştu.
 
Bu uygulamayı yapan bir belediye çalışanı ile yaptığımız görüşmede Vatandaşların köpeklerin saldırmasında rahatsız olduğunu ve Başkana bu konunun iletilmesi sonucu ilçede her zaman uygulanan bu yöntem ile köpekleri caddelerden ve sokaklardan temizlediklerini, emir kuluyuz biz ne denilirse onu yapıyoruz dedi.
 
Şimdi iddiaların merkezi Gülşehir Belediyesinden konuya ilişkin gerçek açıklama bekliyoruz.
 

 
 
Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.