Dolu, Fırtına ve şiddetli yağış Tuzköy’de hasara yol açtı. Gülşehir’i Tuzköy, Ovaören, Abuşağı, Fakuşağı gibi köylere bağlayan Tuzköy Deresi üzerindeki Köprülü yol aşırı yağış ve sel nedeniyle çöktü.

Meydana gelen olayda can ve mal kaybı yaşanmazken Köprünün Gülşehir den Tuzköy’e giriş tarafı ulaşıma kapatıldı. Geçişler diğer bölümden kontrollü bir şekilde sağlanıyor.

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy’de dün akşam saatlerinde yağan şiddetli yağmur ve dolu sele neden oldu. Özellikle havalimanı bölgesinde etkisini gösteren yağışlar, birçok maddi hasara neden oldu.

Tuzköy Mahallesi girişinde bulunan köprünün bir bölümü sel sularına dayanamayarak yıkıldı. Gelen ibar üzerine Gülşehir Belediyesi ekipleri olay yerine anında intikal etti. Belediye Başkanı Vahdi Arısoy’un da gece yarısına kadar bizzat çalışanların başında durarak, sel tahribatının giderilmesi, ulaşımın açılması gibi çalışmaları yönetti.

 

Kepçe, vidanjör, itfaiye araçları ile gece geç saatlere kadar yapılan çalışmalarda yayaların ve araçların geçiş güzergahları açılarak kontrol altına alındı. Çalışmalara Nevşehir Belediyesi ekipleride katılarak destek verdi.

 

Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin ve İlçe Garnizon Komutanı Abdulkadir Yaprak Tuzköy de yaşanan sel felaketinin ardından çalışmaları incelemek üzere hazır bulundular.