NEVŞEHİR(MHA) Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy kasabasının yerel seçimlerle birlikte Gülşehir ilçesine bir mahalle olmasının kanserli bölgelerdeki çalışmaları aksatmayacağını, yeni öğretmenevi hizmet binasının ise en kısa sürede başlayacağını söyledi.

Başkan Balak’a Özel Teşekkür

Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy Kasabasında yaşanan kanserli bölge sorununun geçtiğimiz yıllarda ciddi bir şekilde yapılan mücadele ile bertaraf edilmeye çalışıldığını belirten Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, kanserli bölgelerin taşınması, yeni konutların yapılması gibi konularda büyük bir gayret gösteren Tuzköy Belediye Başkanı Ümit Balak’a da teşekkür etti.

Feralan, “Gülşehir ilçemize bağlı Tuzköy kasabamızda belirli mahallelerde yaşanan ve kansere neden olduğu belirlenen yapının bertaraf edilmesi, halkımızın bu alandan yeni yerleşim alanlarına taşınması konusunda sağ olsun Belediye Başkanımız Ümit Balak yoğun bir mücadele verdi. 2002 Yılından bu yana Ak Parti hükümetlerimiz döneminde Tuzköy asla göz ardı edilmedi. O günden bu yana da Tuzköy Kasabamızda yaşanan bu olumsuzluğun giderilmesi adına önemli girişimlerde bulunuldu. Bulunulmaya da devam ediyor. Tuzköy kasabamızın yerel seçimlerle birlikte Gülşehir ilçemize bir mahalle haline dönüşmesi bu yerleşim alanımızdaki kanserle mücadele çalışmalarını asla aksatmayacaktır” dedi.

Yeni Öğretmenevi Neden Gecikti?

Nevşehir’e yeni öğretmenevi yapımı konusunda bir gecikmenin söz konusu olduğunu ifade eden Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, bu gecikmenin nedenini ilk kez paylaştı.

İlimize modern bir öğretmenevi kazandırmak için Ak Partili Nevşehir Milletvekilleri olarak yoğun bir çaba içerisinde bulunmalarına karşın eski İl Milli Eğitim Abdulgafur Büyükfırat’ın yeni öğretmenevinin yapımında bazı konularda direkt Milli Eğitim Bakanlığı ile işlemleri yaptırmak istediğini ve Milletvekilleri olarak kendilerine bilgi vermediğini söyleyen Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, bu konuda yaşan gecikmenin ardından en kısa sürede inşaatın başlatılması için çalışmaların sürdürüldüğünü de söyledi.