Nevşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından bu yıl düzenlenecek olan U-11 Minikler Futbol Şenliğinin adının ’Battal Uğurlu’ ligi olacağı açıklandı.
ASKF Başkanı Mustafa Avcı, ASK Yönetimi, Futbol İl Temsilcisi Tolga Karaca, Eğitim Gençlik Spor Kulüp Başkanı Özden Taşğın gazetecilerle bir araya geldi. Nevşehir’de amatör futbol takımları ile ilgili bilgiler veren ASKF Başkanı Mustafa Avcı 2015-2016 futbol sezonun son derece güzel bir ortamda geçtiğini 2. Amatör liginde aynı güzellik ile devam ettiğini söyledi. ASKF Başkanı Mustafa Avcı bu yıl düzenlenecek olan U-11 Minikler futbol liginin Eğitim Gençlik Spor Kulübü Başkanı Özden Taşğın’ın teklifi ile ’Battal Uğurlu’ ligi olarak oynanacağını açıkladı. Avcı, “Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak bizler Nevşehir’de futbolu 7’den 77’ye herkese sevdirmek için çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu kapsamda Nevşehir Üniversitesi futbol takımında mücadele eden amatör futbolcumuz Battal Uğurlu 19 Şubat 2013 yılında yakanmış olduğu lösemi hastalığı nedeniyle vefat etmişti. Bizde gelen bu teklif üzerine U-11 Minikler futbol şenliğinin adını Battal Uğurlu ligi koymayı uygun gördük.” şeklinde konuştu.
Eğitim Gençlik Spor Kulüp Başkanı Özden Taşğın ise yaptığı açıklamada, "Rahmetli Battal Uğurlu kardeşimiz için düşündüğümüz bir projeyi de gerçekleştirme fırsatı veren güzel insanlara teşekkür ederim. U-11 Mini Minikler Futbol Şenliğinin bu yılkı adı Battal Uğurlu olması konusunda Nevşehir ASKF Başkanı Sayın Mustafa Avcı ve yönetim kuruluna, Nevşehir Futbol İl Temsilcisi Sayın M. Tolga Karaca’ya, yol arkadaşlığında bizimle yürüyen Ramazan Erçin’e, şahsım ve Battal Uğurlu sevenler ve dua edenler adına teşekkür ederim. U-11 şenliğine katılacak olan dünyanın en çiçekleri 100 çocuğumuzun da formalarının hazır olduğunu belirtmek istiyorum.” ifadelerini kullandu.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğrencisi olan Battal Uğurlu, Nevşehir Üniversitesi futbol takımının kaptanı iken yakalanmış olduğu amansız hastalık sonrasında 19 Şubat 2013 tarihinde hayatını kaybetmişti.