Kapadokya’nın önemli tarihi beldelerinden biri olan Uçhisar, bölge için pilot proje niteliğinde bir uygulamaya öncülük ediyor. Uçhisar Belediyesi ve Doğuş Holding işbirliğiyle, beldenin kullanım dışı kalan 2 eski okul binası, Uçhisarlı kadınların hizmetine sunuluyor.

Kadınların girişimci olarak desteklenmesini ve el becerilerinin turizm amaçlı değerlendirilerek ekonomiye kazandırılmasını öngören proje içinde, iki tarihi taş yapının restore edilerek hanımlara emanet edilmesi öngörülüyor.

Biri 1930’larda, diğeri 1960’larda yapılarak, 2010 yılına kadar eğitim amaçlı hizmet vermiş olan okul binaları, kasım ayından itibaren Uçhisarlı hanımların elleriyle yaptıkları geleneksel yemeklerin yenilebileceği bir restoranı, el emeği takıların ve gıda ürünlerinin satışa sunulacağı bir dükkânlar grubunu ve sergileme/eğitim alanlarını içeriyor olacak.

Okulların 900 metrekare büyüklüğündeki bahçesi, açık hava sineması, düğün, dinleti vb. kalabalık toplantılara ev sahipliği yapacak şekilde düzenleniyor.

Uçhisar Belediyesi, belde hanımlarının bu organizasyonu yönetebilmelerini sağlamak amacıyla “Uçhisar Kalkınma ve Dayanışma Derneği” ni kurdu. Doğuş Holding ise, kadınlara yönelik programlar çerçevesinde, bu projenin anahtar teslim halini Belediye’ye teslim etmek üzere gereken 1 milyon TL. tutarındaki bütçenin tamamını karşılıyor.