Nevşehir Merkeze Bağlı Uçhisar Beldesi mezarlık altında tarihi eser aramak amacıyla kazı yapan kişiler, fark edildiklerini anlayınca kaçtılar.

Edinilen bilgilere göre Uçhisar mezarlık altında bulunan çeşmeden su içmek için giden vatandaşlar kimliği belirsiz kişilerin kaçtığını gördü ve çeşme kenarına geldiklerinde bu görüntüler ile karşılaştılar.

Duyarlı vatandaşımız olayı şu kelimeler ile ifade etti; ''Hali saha Maçından çıkmıştık çeşmeye su içelim diye indik biz çeşme yoluna girince birileri kaçmaya başladı karanlıkta arabanın ışığında bir an gördük  ne olduğunu anlayamadık Şaşkın bir şekilde kaçışlarını izledik suya yöneldiğimizde çeşmenin arkasının kazıldığını gördük  ve jandarmayı aradık geldiler arazi taraması  yaptılar bir şey bulunamadı resimlerde olduğu gibi kazılmış bir çukur bir kürek ve bir küçük burgu var sonrasında ayrıldık jandarma aramaya devam etti sürekli kontrol ederiz burayı dediler. Define olabilecek bir yer değil burası biz böyle düşündük başka bir amacı vardı belki'' ifadelerini kullandı.

Jandarma Olayla ilgili ihbarı üzerine bölgeye gitti. Kazı yapan kişiler, malzemeleri orada bırakarak kaçmıştı. İnceleme yapan jandarma, kaçan kişilerin kimliklerinin tespit edilmesi ve yakalanmaları için çalışma başlattı.