Uçhisar’da gerçekleşen Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali sona erdi.
Uçhisar kasabasında gerçekleşen Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali sona erdi. Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takvimine kayıtlı ve kategorisinde dünyada dokuz müsabakadan birisi olan etkinlik Nevşehir Valiliği, Uçhisar Belediyesi desteğiyle gerçekleşti.
Türkiye’nin tek Etaplı Dağ Bisikleti Yarışması 15 Eylül 2017 Cuma günü Dağ Bisikleti Zamana Karşı etabıyla start aldı. Üç etaptan oluşan Etaplı yarışın ilk günü Dağ Bisikleti zamana karşı yarışı ardından, sporcular 2. gün Uçhisar kalesi ve Güvercinlik vadisi eteklerinde 26 km. uzunluğundaki noktadan noktaya mücadelesinde ter döktü. Uluslararası ve ulusal kategorilerde 60 sporcunun tamamladığı 2. Etap sonunda elit erkeklerde Türkiye Milli Takımından Abdülkadir Kelleci, elit kadınlar kategorisinde ise Salcano Kapadokya takımı sporcusu Jovana Crnogorac podyumda lider mayosunu giyen isimler oldu. Salcano Kapadokya Bisiklet Köyü Buluşması’nın dördüncü ve son gününde, geniş bir yaş aralığında amatör pedallar peri bacaları ve kaya kiliseleriyle doğa ve tarihi bir arada sunan eşsiz vadilere doğru yola çıktı.
Bisiklet yarışında son gün düzenlenen yarış öncesinde Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Mazhar Bağlı ve Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan bisiklet sürdü. 
Festival sonunda ödül töreni düzenlendi. Törene Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Türkiye Bisiklet Federasyonu Temsilcileri, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, yarışmacılar ve basın mensupları katıldı. Ödüller Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan ve protokol üyeleri tarafından verildi. Başkan Karaaslan, dereceye giren bisikletçileri tebrik ederek, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve ana sponsor Salcano'ya teşekkür etti.