Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Uçhisar Belediyesi ve Nevşehir İl Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Etkinliği Programı Uçhisar Düğün Salonunda yapıldı.
Gerçekleştirilen programa Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Nevşehir Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, camii imamları ve vatandaşlar katıldı.
Program şehitlerimiz için 1 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Uçhisar Merkez Camii müezzini Nazım Şık tarafından okunan Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.
Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan programda yaptığı “Kutlu doğum haftasına girmiş olmanın heyecanını yaşamaktayız. Peygamberimizin güzel ahlakı herkese örnek teşkil etmelidir. Peygamberimizin yaşamış olduğu zorluklar herkes tarafından bilinmektedir. Tevhit yoluyla bütün bu zorlukları aşmıştır bizde Peygamberimizin yolunda ilerlemeye gayret göstermeliyiz.” dedi.
Hz. Muhammed Tevhit ve Vahdet konulu sinevizyon gösterimi ile devam eden program, Nevşehir Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat’ın konuşması ile sona erdi.