NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir merkeze bağlı Uçhisar beldesinin Ak Partili Belediye Başkanı Osman Süslü, Uçhisar’ın kendisine yatırım yapanı mahcup etmediğini söyledi.

Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uçhisar beldesinin son 5 yıllık süreçte yapılan yatırımlarla bölge ve ülke turizmine daha etkin bir hizmet verir hale geldiğini ifade eden Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, turizm alanında katıldıkları fuarların da önemli ölçüde faydasını gördüklerini belirtti.

Eski Uçhisar olarak adlandırılan tarihi alandaki eski evlerin restore edilmesi ve turizme kazandırılmasıyla birlikte önümüzdeki yıllarda Uçhisar kasabasının turizm alanında önemli gelişmeler kaydedeceğini söyleyen Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, 540 dolayındaki eski evin bulunduğu alanda restore izninin verilmesi için çalışmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Kapadokya bölgesinin en önemli turistik tesislerinin Uçhisar beldesinde yer aldığına değinen Başkan Süslü, geçtiğimiz yıllarda Uçhisar kasabasında yer alan ve Türkiye’nin en önemli turistik tesisleri arasında gösterilen 3 turistik tesisin de bölge turizmine önemli katma değer sağladığının altını çizdi.