Ufka Yolculukta Ödüller Sahiplerine Prof. Dr. İsmail Lütfi ÇAKAN eliyle kavuştu

 

Hasan Emmi Çevre ve Kültür Derneği’nin proje ortağı olduğu, Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Son Peygamber Platformu’nun Türkiye genelinde ve online olarak dünyanın her yerinde gerçekleştirdiği, İdeal İnsan Son Peygamber’in (s.a.v) Hayatı konulu “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları 3” Nevşehir ödülleri, Yarışma Kitabının Yazarı Muhterem Prof. Dr. İsmail Lütfi ÇAKAN’ın konuşmacı olarak katıldığı ödül töreniyle sahiplerini buldu.

         02 Mayıs 2015 Cumartesi günü Kapadokya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine Prof. Dr. İsmail Lütfi ÇAKAN, Nevşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Atilla SEÇEN, Daire amirleri, yarışmacılar ve yakınları katıldı.

         Türkiye geneli 264 bin kişinin müracat ettiği yarışmaya, Nevşehir merkez ve ilçelerinden 1650 yarışmacı katıldı. Ayrıca Adalet Bakanlığı’ndan alınan özel izinle il merkezindeki Nevşehir E Tipi Kapalı cezaevinden de  80 Medrese-i Yûsufiye hükümlüsü katılmıştı.

         Kurra Hafız Ömer YİĞİT’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Dernek üyelerinden Atila UĞUR yaptı. Program Ufka Yolculuk ve İdeal İnsan Hz. Muhammed (s.a.s) isimli sinevizyon ve kısa filmlerle devam etti.

         Yarışma Kitabı olarak belirlenen “Kur’an-ı Kerime Göre Peygamber ve Tevhid Mücdelesi” isimli yarışma Kitabının yazarı Muhterem Prof. Dr. İsmail Lütfi ÇAKAN’ın konferansıyla devam etti. Çakan, sözlerine kitabının yarışma kitabı olarak belirlenmesinde ki memnuniyetini ve kitabın 300 bin kişiyle buluşmasına vesile olan Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları merkez teşkilat ekibine şükranlarını dile getirerek başladı. Kitabın yazılış serüvenini de anlattıktan sonra İdeal İnsan Son Peygamber’in Hayatından kesitler aktardı. Konferanstan sonra İ. Lütfi Çakan ve yarışmaya sponsorluk yapan hayır severlere Nevşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Atilla SEÇEN Fidan Sertifikalarını takdim etti.

 

HEDİYE FİDAN PROJESİ NEDİR?

Kamu yararına çalışan dernekler listesinde yer alan ÇEKÜD’ün (Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği); Plaket veya ödül veren kamu kurumları için hazırladığı protokol ile, hediye edilen fidan sayısını ve kimin adına olduğunu belirterek hazırlanan fidan sertifikasının hediye edilmesidir. 2012 yılından beri uygulanan projeye Başbakanımız Sn. Ahmet DAVUTOĞLU’nun söylemi ile teşvik edilmiştir.

KAMUDA HEDİYE FİDAN DÖNEMİ

Başbakan Davutoğlu da ekonomide dönüşümün ikinci bölümünü plaket ve hediye yasağıyla başlatarak, “Artık kamuda ciddi bir israf alanı olan plaket ve hediye yerine, fidan dikimine izin vereceğiz” dedi. Davutoğlu, “Başbakanlık genelgesi ile bütün kamu kurumlarına yansıtılacak, son yaptığımız ziyaretlerde gördüğümüz çoğu depolandıma problemi bile çıkaran bu plaket ve hediyelerle ciddi bir israf alanı oluşuyor. Başbakanlık genelgesiyle bundan sonra başta benim yaptığım ziyaretlerde olmak üzere hiçbir ziyarette kurumlar plaket hediye sunumunda bulunmayacaklar” dedi.

ÇEKÜD’un Fidan Sertifikasını alan isimler arasında;

11. Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN

Başbakan Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş EROĞLU

K.K.T.C. Başbakanı Özkan YORGANCIOĞLU

Başbakan Yardımcısı Beşir ATALAY

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali ŞAHİN

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU

Başbakan Yardımcısı Ali BABACAN

Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer ÇELİK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK

Kalkınma Bakanı Cevdet YILMAZ

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi ELVAN ‘da bulunuyor. Ayrıntılı bilgi için: www.cekud.org

 

 

  Hediye Çekilişi Yapıldı

   Sürpriz hediye çekilişlerinin yer aldığı programda, katılımcılara; 50 adet Kitap seti ve 25 kişilik Balon turu çekilişleri yapıldı.

   Çevre ve Kültür Derneği konseptine uygun olarak da; Gül fidanı, Orkide çiçeği ve Sardunya çiçeği çekilişleri de yapıldı. Çekilişlerin ardından ödül törenine geçildi. A,B ve C kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri takdim edildikten sonra çekilen hatıra fotoğrafından sonra “Yeni Ufuklara Doğru Yol Alma” temennileriyle program sona erdi.

 

A Kategorisi Nevşehir Dereceleri:                  

Zekeriya Salih PAK: 97,235 puanla birinci                                                                                                               
Burak OK: 93,205 puanla ikinci                                                                                                                                           
Şamil DEMİR: 92,336  puanla üçüncü oldu.

B Kategorisi Nevşehir Dereceleri:  

Elif TURAN: 97,078 puanla birinci                                                                                                             
Emine Sena GÜNEŞ: 92,478 puanla ikinci                                                                                                                          
İlknur TOPRAKTEPE: 89,805 puanla üçüncü oldu.           

C Kategorisi Nevşehir Dereceleri:  

Hava UYSAL: 99,122 puanla birinci                                                                                                             Ahmet Yusuf KARAKAYA: 98,514 puanla ikinci                                                                                                             
Nurdan SARIKAYA: 98,514 puanla üçüncü oldu.                  

Birincilere 1000’er TL, ikincilere 750’şer TL ve üçüncülere 500’er TL hediye edildi.

Ayrıca İlk ona giren yarışmacılara Nevşehir’deki çeşitli balon firmalarından ücretsiz balon turu hediye edildi. 

İlk on sıralama ise şu Şekilde:

A kategorisinde; M.Furkan USTA, Fatmanur YAVUZER, Selim KORKMAZYÜREK, Naciye AYDIN, M.Bahadır SERİN, Elmas KIZILTEPE, Enes ÇETİNEL, Burhan TAŞPINAR, Ahmet AŞÇI ve Merve BAYKAN.

B kategorisinde; Aslıhan BOZKURT, Hilal BOZBAY, Yadigar MEŞE, Beyzanur ALTUNBAŞ, Sümeyye TUNÇ, Z.Rümeysa ERDEM, Fatmanur KIYGA, Gamzenur DOĞAN, Nisanur ÖZKAYA ve H.Hüseyin KARTAL.  

C kategorisinde; Sibel AY, Mevlüde YÜCE, Hatice AKSOY, Yusuf YİĞİT, Ömer ANLAR, Yasemin AKŞAHİN, Hatice CEYLAN, Muzaffer ÇAVUŞOĞLU, Muharrem ÖZBAY ve Nuran ERGÜN.