İl Müftülüğü ve Üftade Kız Kur'an kursunun organizesiyle İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı düzenlendi.

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle İl Müftülüğü ve Hafızlık eğitimi veren Merkez Yatılı Üftade Kız Kur'an Kursu tarafından düzenlenen anma programına İl Müftüsü Yakup Öztürk, öğrenciler ve velileri katıldı.

Merkez Yatılı Üftade Kız Kur'an Kursunda düzenlenen program, Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunuşu ve Kurs Öğreticisi Hafız Şerife Usta'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Gerçekleştirilen programın sunuculuğunu kurs öğreticisi Zübeyde Uz yaparken, kurs müdiresi Sebahat Çuhacı ise kısa bir açılış konuşması yaptı.

Programa konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü Yakup Öztürk ise günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında; "Mehmet Akif bu Milletin gönlüne taht kurmuştur.

Çünkü O; bu milletin hislerine, heyecanlarına, coşkusuna, kahramanlığına tercüman olmuştur.

Çünkü O; bir Hak ve Hakikat aşığıdır. Çünkü O Müslüman dostu zalimin hasmı olmuştur.

Çünkü O; Birlik ve beraberliği savunmuştur.

Çünkü O; Fazilet hissinin Allah inancıyla, Allah sevgisiyle ve Allah korkusuyla mümkün olduğunu en güzel şekilde ifade etmiştir.

 "Ne irfandır veren ahlaka yükseklik, ne vicdandır; Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır."

Akif Alim, fazıl, Şair Edip, mütefekkir, sözü özüne uygun örnek bir şahsiyettir. Ama bunların hiçbiri olmasa bile, yazmış olduğu tek İstiklal Marşı O'nu sevmemize, O'nu anmamıza ve O'nun ruhuna Fatihalar yollamamıza yerde de artar bile. Ruhu şad olsun. O'nun duasıyla bitirelim. "Ruhumun senden İlahî, şudur ancak emeli; Değmesin ma'bedimin göğsüne nâmahrem eli! Şu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli- Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli." dedi. 

                                                                                                         

                                                                                                        Adnan TEKİN

                                                                                               Diyanet Dergisi Muhabiri

                                                                                                  Nevşehir İl Müftülüğü