Nevşehir İl Özel İdare genel sekreteri Abdulkadir Tatar’ın emekli olmasının ardından Genel Sekreter yardımcılığı görevini yürüten Ürgüp’lü Uğur Akgüller İl Özel İdaresine VEKALETEN genel sekreter olarak atandı.

Hemşehrimiz Akgüller’e FİB Haber yönetimi olarak yeni görevinde başarılarının devamını dileriz.


UĞUR AKGÜLLER KİMDİR

1970 Yılında Ürgüp’te doğdu. İlkokulu Mustafapaşa’ da , ortaokul ve liseyi İvriz Öğretmen okulunda okudu. Yüksek öğrenimini Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Bölümünde tamamladı.

Kısa bir süre özel sektörde çalıştıktan sonra Mustafapaşa Belediyesi, Ortahisar Belediyesi fen imar işleri görevlerinde bulunduktan sonra Nevşehir İl Özel İdaresinde Yol Şube Müdürlüğü, Köydes Koordinatörlüğü, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Bu görevler esnasında Nevşehir- Ürgüp Bölünmüş yol yapımı Başmühendisliği ve Ürgüp- Avanos yolu proje ve yapım işleri, Kozaklı Jeotermal su dağıtım projesi reenjeksiyon hattı yapımı işleri görev yaptığı önemli projelerden bazılarıdır.

 Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği kuruluşunda aktif görev yapmış olup halen Birlik Teknik İşler Müdürlüğü, Nevşehir Acıgöl Organize Sanayi Bölgesi Mütevelli Heyeti Üyeliği, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu temsilci üyeliği görevlerini de yürütmektedir.

Bir dönem Ürgüp Meslek Lisesi Restorasyon Bölümünde ve Nevşehir Üniversitesi H. Ahmet TOKSÖZ Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak ders vermiştir.

 

Evli ve 2 çocuk babası olup İyi dercede İngilizce ve orta dercede Fransızca bilmektedir.