Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından Nevşehir’deki tüm iş yeri isim ve tabelalarının Türkçe olacağı açıklayan Hasan Ünver’e Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, “Biz bu konuyu Hasan Ünver’e 2011 yılında ilettik. Hasan Ünver madem Türkçe konusunda samimiydi 6 yıl hiçbir adım atmadan neyi bekledi” sorusunu yöneltti.
Nevşehir’deki tüm iş yeri isim ve tabelalarının Türkçe olması için Nevşehir Belediyesi’ne konuyla ilgili ilk başvuruyu 2008 yılında yaptıklarını ifade eden Mustafa Uğur, “2008 yılındaki girişimlerimize hiçbir yanıt veremeyen Nevşehir Belediyesi, 2011 yılındaki ikinci başvurumuza 3 Ocak 2011 tarihinde cevap vererek 2011 yılı içerisinde Türkçe işyeri ismi ve tabela konusunda belediye meclis kararı alınacağını ifade etmişti. O günden bugüne kadar Türkçe konusunda hiçbir hassasiyet göstermeyen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, sırf Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şirinlik olsun diye basına konuyla ilgili demeçler vermeye başladı” dedi.
Nevşehir’de Türkçe iş yeri ismi ve tabela konusunda yapılacak tüm çalışmalara destek vereceklerini belirten Uğur, “Nevşehir’de Türkçe konusundaki en hassas kurum olan Türk Eğitim-Sen elbette bu karardan mutludur ama Hasan Ünver’in Türkçe hassasiyetinden değil de siyasal gelecek için Türkçe’yi kullanmasından rahatsızız” şeklinde konuştu.
Uğur’un elindeki resmi belge ve yazışmalar ışığındaki açıklamasına Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in nasıl bir cevap vereceği ise merakla bekleniyor.