Ünlü Sanatçı Uğur Işılak, Ürgüp Belediyesi tarafından düzenlenen 46.Uluslararası Bağ bozumu festivali'nde konser verdi. Güçlü sesiyle Ürgüp'te sevenlerine keyifli bir gece yaşatan Işılak, gecenin finalini Dombıra türküsü ile yaptı.

Ürgüp Belediyesi’nin  düzenlediği 46.Uluslararası Bağ bozumu festivali'nde binlerce Ürgüplü bir araya geldi. Programa AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, Ürgüp Kaymakamı  Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Ürgüplüler Dernek Başkanı Zekai Ulusoy, Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, siyasetçiler, bürokratlar ve çok sayıda kişi katıldı.

Erken saatlerde konser alanını dolduran Ürgüp halkı, Uğur Işılak ve Sema Geçer’in seslendirdiği parçalarla doyasıya eğlendi. 

Yıldız: “Bayrağımıza, ezanımıza söz söyletmeyecek onurlu milletiz”
Programda hemşerilerine hitap eden Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek Ürgüp ilçemizde yapılan hizmetlerle Marka Kent Ügüp 2023 hedefi doğrultusunda “Tebessüm Şehrini” inşa ettiklerini söyledi. 46.cısı yapılan festivalin bölgeye önemli bir ahenk kazandırdığını belirterek, “Türkiye büyük bir atılım içerisinde ama bunu hazmedemeyen mihraklar var. Bizler Allah’ın izniyle Bayrağımıza, ezanımıza söz söyletmeyecek onurlu bir milletiz” dedi.

“Vatan, millet ve bayraktan öte söz olmaz” diyen Başkan Yıldız “Birbirimize karşı tebessüm ederek, aramızdaki nifakları ortadan kaldırabiliriz. Bizler inşa ettiğimiz tebessümle ilçemizde birlik ve beraberliğimizin en güzel örneğini yaşatıyoruz. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkacağız, birlik olacağız, iri olacağız ve diri olacağız” ifadelerini kullandı. 

Gece geç saatlere kadar devam eden konserde Uğur Işılak seyircilerin eşlik ettiği parçaları seslendirdi. Ürgüp’deki unutulmaz konser Uğur Işılak’ın seslendirdiği Dombıra ile son buldu. Programın sonunda Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ve Kaymakam Mehmet Maraşlı tarafından Sanatçı Uğur Işalak’a teşekkür ederek el dokuma halısı takdim etti.