Yaklaşık bir yıl önce Akademisyen Tuncay Bülbül’ün kaçak villasını gündeme getiren isim Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur olmuştu.
Uçhisar belediyesinin meclis kararıyla yıkımına karar verilip, yıkılan lüks villanın bölgenin tarihi dokusuna zarar verdiğini kamuoyunun gündemine taşıyan isim olan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, o lüks villanın mühürlendiğini de ilk duyuran isim olmuştu.
18 Ağustos 2016 tarihinde Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanlığının Basın Yayın servisinden yapılan o açıklama şu şekildeydi;
Villa Mühürlendi
Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur tarafından ´kaçak yapı´ olduğu gerekçesiyle gündeme getirilen lüks villa inşaatı mühürlendi.
Hatırlanacağı üzere Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Temmuz ayı ortalarında bir basın toplantısı düzenleyerek Uçhisar Belediyesi´ne bağlı Haflı mevkiinde doğal yapıyı bozacak üç katlı bir villanın yaptırıldığını ve villayı yaptıranın da bir akademisyen olduğunu vurgulayarak yetkilileri göreve davet etmişti.
 Uğur´un bu açıklamasının ardından harekete geçen Uçhisar Belediyesi ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü söz konusu yapının kaçak yapıldığını tespit etti ve villa inşaatını mühürledi. Söz konusu yapının alınacak karar doğrultusunda ilerleyen günlerde yıkılması bekleniyor.
 Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mustafa Uğur, "Bizim açıklamamız sonucunda söz konusu lüks villanın kaçak olduğu, bölgemizin dokusuna zarar verdiği devletimizin resmi kurumları tarafından da doğrulanarak gerekli işlemler başlatılmıştır. Fakat ne hikmetse konuyla ilgili diğer bir muhatap olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Genel Koordinatörü Tuncay Bülbül halen sessizliğini korumaktadır. Bedeli milyonlarla ifade edilen bu yapıyı yaptıran Tuncay isimli vatandaş nerededir, neden bu hukuksuz işlem hakkında sessiz kalmaktadır, şahsi keyfi ve rahatı için neden kültürel varlıklarımıza zarar vermiştir bu sorular da halen kamuoyu tarafından cevap beklemektedir" şeklinde konuştu.
 Uğur, açıklamasının sonunda ise Nevşehir´e zarar veren her kişi ve kurumla bugüne kadar yılmadan mücadele ettiklerini vurgulayarak "hiç kimse yaptıkları yanlışlar için boş yere aracı koymasın" diyerek ellerinde biriken bilgi ve belgeler ışığında belirli aralıklarla yeniden kamuoyu huzuruna çıkacağını da duyurdu.