Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimat ve himayesinde, Nevşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen Nevşehir Şehir Kimliği Çalıştayı Sonuç Raporu şok etki yarattı.

Nevşehir’in güçlü yönleri ve zayıf yönlerinin tespit edildiği raporda Nevşehir’in güçlü yönlerinden çok zayıf yönlerinin olması tüm şehirde şok etkisi yarattı.


Yıllardır AK Parti’den Nevşehir milletvekili seçilen kişiler ve belediye başkanları Nevşehir’e sürekli “çok” şey kattığını ifade ederek halkın teveccühünü kazanmaya çalışırken AK Parti hükümeti himayesinde gerçekleştirilen çalıştay raporunun tüm bunları adeta yalanlamasına ilk açıklamayı Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur yaptı.


Mustafa Uğur açıklamasında; “Açıklanan raporda Nevşehir’de sanayi yatırımlarının yetersizliği, istihdamın kısıtlı oluşu, altyapı sistemlerinin eksik oluşu, su arıtma tesislerinin yetersizliği, şehrin modern bir şehirden uzak oluşu, sosyal yaşamın olmaması, şehir meydanının olmayışı, yeşil alan eksikliği, şehir planlamasının olmaması, gelir dağıtımı adaletsizliği, mesire alanlarının azlığı, yolların yetersizliği, trafik sorununun çözülmemesi, profesyonel tarımın olmaması gibi gerçekler AK Parti tarafından açıklanmıştır. Yıllardır biz tüm bunları dile getirirken sessiz kalanlar acaba çevre ve şehircilik bakanlığını da umursamayacak mı? Yalan söylüyorlar tüm bunları yaparak biz çok çalıştık diyecekler mi?” diyerek başta AK Parti Nevşehir milletvekilleri olmak üzere Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e de sorular yöneltti.