10-16 Mayıs tarihleri Türkiye'nin de dahil olduğu Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede "Engelliler Haftası" olarak kutlanmaktadır. Bu hafta, engelli vatandaşlarımızın gerçek manada hatırlanması, engelli vatandaşlarımızın önüne çıkarılan engellerin ortadan kaldırılması, var olan sorunlarının çözümlenmesi ve seslerinin duyurulması aşamasında oldukça önemli bir anlam taşımaktadır.

 

Engelli vatandaşlarımıza ülkemizde daha rahat ve ulaşabilirlik açısından daha verimli ortamların yaratılması adına bir sivil toplum kuruluşu olarak sürekli görüşlerimizi açıklamamıza rağmen, siyasi iktidarların bu görüşleri yok sayması ve çözüm adına mantıklı adımlar atılmaması her yıl bu haftada bir kez daha gün yüzüne çıkmaktadır.

 

Türk Eğitim-Sen olarak, gerek Milli Eğitim Bakanlığı'na yazdığımız yazılarla, gerekse ilimizdeki engelli dernekleri ile yaptığımız görüş alışverişleri çerçevesinde bizler somut adımlar atılması adına "Engellilerle El Eleyiz, Engellere Karşı Birlikteyiz" başlığı altında mücadele ederken, bu mücadeleye bırakın destek vermeyi köstek olmaya bile çalışan iktidar partisinin temsilcilerini bir kez daha kınıyorum.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, sorunların azaldığı bir Türkiye'de tüm engelli vatandaşlarımıza geleceğe daha umutla bakabilecekleri huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.