Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen Bisikletli Oryantiring Dünya Serisi’nin 2. ayağı ve Türkiye Şampiyonası’nın 1. kademe yarışları sona erdi.
Organizasyonun son gününde sporcular, Göreme beldesinde sprint parkurunda yarıştılar. Kısa mesafe olarak bilinen yarışmalarda sporcular hedefleri en kısa zamanda tamamlamak için kıyasıya mücadele ettiler.
Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu, Kapadokya’nın oryantiring sporu için çok önemli bir bölge olduğunu belirterek şu açıklamaları yaptı: “Kapadokya bölgesinde 4 günlük yarışların sonuna geldik. Son günümüzde Göreme’de şehir parkuru ile tamamladık. Yarışmalara katılan sporcularımız bu bölgeden çok memnun kaldı. Doğal dokusu ile de çok harika bir bölge burası. Koşarak ve bisikletli olarak yaptığımız yarışmalarda çok önemli bir bölgelerden bir tanesi. Önümüzdeki yıllarda da farklı faaliyetler yapmayı planlıyoruz. Oryantiring dört ana dalda yapılıyor. Bunlar koşarak, engelli, kayarak ve bisikletli olarak yapılıyor. Geçen yıl ilk olarak oryantirig sporunu çeşitlendirmek ve farkındalık oluşturmak için atlı oryantiring düzenledik. Bununla ilgili çok olumlu geri dönüşler aldık. Önümüzdeki yıllarda genişleterek atlı oryantiring sporunu geliştireceğiz. Beşinci bir kategori olarak ekleyeceğiz.”
Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ise yarışmaların Göreme’ye büyük katkı sağladığını ifade ederek şunları söyledi: “Bu yıl 6.’sını düzenlediğimiz yarışmalar her geçen yıl daha da gelişiyor. Bu sporun burada yapılması beldemize spor turizmini kazandırıyor. Burada bulunan işletmecilerimiz bu organizasyondan faydalanıyorlar. İleriki yıllarda daha gelişeceğine ve dünya çapında yarışların Göreme’de yapılacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yarışmalarda dereceye girenlere başarılar diliyor ve tebrik ediyorum.”
WRE ve diğer kategorilerde dereceye giren sporcular, madalyalarını Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu ve Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil’den aldı.