Avanos Belediyesinin düzenlediği ve ilki 6 Temmuz 2013 tarihinde koşulan "Uluslararası Avanos Kızılırmak Yarı Maratonu"nun 2.sinin yapılmamasının en büyük gerekçesi olarak; Belediye bütçesine getirdiği yük nedeniyle bu yıl için ertelendiği ifade ediliyor. Belediye meclisinde görüşülen ve yapılmaması yönündeki oyların çokluğu nedeniyle ertelenen yarı maratonu Türkiye Atletizm Federasyonu'nun 2014 Sezonu Faaliyet Programı Takviminde yayınlanmıştı.
 
Belediye yönetimi geçen yıl maraton için ayrılan 60 Bin liralık bütçeyi federasyonun 2014 için 50 Bin liraya indirmesine karşın bu paranın işçilerin geçmişten kalan alacaklarının ödenmesi için kullanılması amacıyla maratonun 2014 yılı için yapılmaması yönünde karar aldı.

Kapadokya da yapılan en ciddi ve en büyük organizasyon olarak gösterilen "Uluslararası Avanos Kızılırmak Yarı Maratonu "nun 2.sinin yapılmaması Bölge geneli ve Avanos ilçesinde vatandaşlar tarafındanda büyük tepki gördüğü belirtiliyor.Özellikle Kapadokya liderliğini 10 yıldırı götüren Avanos ve Kapadokya tanıtımı adına büyük önem arz eden bu tür organizasyonların iptalleri oldukça üzücü ve düşündürücü şeklinde değerlendiren vatandaşlar Çok Yazık...! Hemde çok.Avanos artık Hedef büyülttüğü bir dönemden geriye gidiyor.Anlaşılan dünü çok arıyacağız şeklinde yorumlar yapıyor.