Nevşehir Üniversitesi tarafından düzenlenen ve 53 farklı ülkeden 700 kişinin katıldığı Icoest 2013 Çevre konferansı Ürgüp Belediyesi Turgut Özal Kültür Merkezinde başladı.

4 gün boyunca sürecek konferansın Ürgüpte düzenlenmesinde sağladığı katkılar nedeniyle Ürgüp Belediye Başkan Vekili Mahmut Duran'a plaket takdim edildi.

Kongreye Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç çok sayıda üniversiteden temsilcisi ve 53 ülkeden 700’e yakın kişi katıldı. Konferansın açılışında konuşan Vali Ceylan, çevre bilincinin çevre ile ilgili sorunların en iyi şekilde tartışılabildiği bir ortam olmasını temenni ederek, başarılı neticelerle sonuçlanmasını temenni ediyorum diye konuştu. Çevrenin insan yaşamındaki yerine de değinen Vali Ceylan, bizden sonraki nesillere ne tür bir çevre, nasıl bir çevre bırakmamız, onların yaşam standartlarının daha iyi daha güzel bir ortamda yaşamalarını için neler yapılması gerektiği konusunda buradaki bilim adamlarımızın düşünceleri çok önemli dedi. NEÜ Rektörü Prof Dr. Filiz Kılıç da, Nevşehir üniversitesi olarak kurulduğumuz günden bu yana çevreye duyarlı bir üniversite olma gayreti içerisinde olduk diyerek, çevreye duyarlılığımızı da bilimsel açıdan yaptığımız çalışmalarla ortaya koymaya çalıştık. Her yerde çevrenin kirlendiğinden bahsediyoruz. Katılımcıların çok olmasından mutlu oldum çünkü konuşmakla kalmıyoruz, onu anladım. Gelecek nesillere nasıl daha iyi bir çevre bırakabiliriz endişesiyle hareket ediyoruz dedi. Konuşmaları ardından kongreye katılan bilim adamları çevre konusunda yaptıkları araştırmaları katılımcılara aktardı. Kongre 4 gün boyunca devam edecek.