Yaklaşan yerel seçimler öncesi muhtar adayları da belli olmaya başladı. Nevşehir'in güzide Beldelerinden Uçhisar kasabasının sevilen ismi Ümit Tuluay, Aşağı Mahallesine adaylığını resmen açıkladı. 

Uçhisar'ın genç ve sevilen isimlerinden Aşağı Mahalle muhtar Adayı Ümit Tuluay yapmış olduğu açıklamasında; "İnsanların mutlu olmasını istiyorum. Kişilik olarak, başkalarının sorununu kendi sorunum gibi gören birisiyim. Şeffaf bir yönetim anlayışını kural haline getireceğiz.  İnşallah dostluk ve kardeşlik içinde çok güzel bir seçim olur. Adaylığım hem Aşağı mahallemize hem de Uçhisar'ımıza hayırlı mübarek olsun inşallah." dedi.

Aşağı Mahalle muhtar Adayı Ümit Tuluay FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında şunları ifade etti;

Aşağı mahallemizin güzel insanları: sizler hizmetlerin en güzeline layıksınız. Biliyorum ki siz dürüst ,şeffaf,sözüne sadık vaatlerini yerine getiren yerine getirmeyeceği şeyleri vaad etmeyen vatandaşların hakkını yemeyen  yedirmeyen daima haktan ve halkından yana tavır koyan her zaman ve her ortamda kendisinden hesap sorulmasını isteyebilecek kadar alnı açık cesur geçmişi temiz kişilikli yetenekli girişimci işinin ehli bir muhtar istiyorsunuz.

Bütün bunları bilen ve kabul eden bir kişi olarak göreve talibim. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Muhtarlık seçimlerinde; Şahsımı seçtiğiniz taktirde bende muhtarınız olarak sizlere layık olmaya çalışacağım. Ve siz değerli mahalle sakinlerimizle el ele gönül gönüle vererek çalışmamız gereken her kapıyı çalacak ve mahallemizi her konuda örnek bir mahalle yapabilmek için gayret sarf edeceğiz. İnsanların yüzlerinin, gözlerinin rengi farklı olsada göz yaşlarının rengi hep aynıdır. Göz yaşları ile yoğrulan dünyada göz yaşı olmayan Mutlu Huzur Dolu Ve Aydınlık Yarınların İçin El Ele Gönül Gönüle Uçhisar Aşağı mahallesi için güzel günler diliyorum hepinizin dualarını ve desteğini bekliyorum.

Sevgi ve Saygılarımla 

Uçhisar Aşağı Mahalle Muhtar Adayı

Ümit Tuluay

Bizde FİB Haber Merkezi olarak Ümit Tuluay'a başarılar diliyoruz.

Ümit Tuluay Kimdir?

1977 Yılında Uçhisar Kasabası Aşağı Mahalle de Dünyaya Geldim. İlk Ve Orta Öğrenimimi Uçhisar da Tamamladım. Halen Mahallemde İkametgah Etmekteyim. Evli Ve Üç Çocuk Babasıyım. Son 20 Yıldır Otobüs Esnaflığı Yapmaktayım. 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri Sonrasında Kasabam Ve Mahalleme Daha İyi Hizmet Verebilmek İçin Aşağı Mahalle Muhtar Adaylığımı Açıklıyorum. Kasabamız Ve Mahalle Sakinlerimizin Teveccüh Göstermeleri Halinde Daha İyi Bir Aşağı Mahalle İçin Çok Çalışacağımı Kamuoyuna Saygı Ve Muhabbetlerimle İlan Ediyorum.