Gülşehir ilçesinde bulunan Kapadokya Havalimanı’nda uçak yangını ve kurtarma tatbikatı yapıldı.

            Tatbikata Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE)’de 2 araç ve 12 kişilik ekibi ile katıldı. Tatbikatta, kurtarma ekipleri piste indiği anda yanmaya başlayan uçağa müdahale edip, yaralıların tahliyesini sağladı.

            Tatbikat, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) bağlı Kapadokya Havalimanı Başmüdürlüğü Koordinatörlüğü’nde, Yangınla Mücadele ve Kurtarma Birimi, 112 Acil Servis, UMKE Ekipleri ve Gülşehir Belediyesi İtfaiyesi, tarafından gerçekleştirildi.

            Tatbikatta senaryo gereği, bir yolcu uçağı, havaalanı pistine zorunlu iniş yaptığı sırada yanmaya başladı. Durum derhal DHMİ Müdürlüğü ile itfaiye birimlerine bildirildi. Verilen alarm üzerine kurtarma ekipleri kısa sürede havalimanına geldi. İtfaiye ekipleri yanan uçağa su, köpük ve kimyasal söndürücü ile müdahale ederken, UMKE Ekipleri uçaktan çıkartılan yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaparak yaralıları enkazdan başarılı bir şekilde tahliye etti.

Tatbikatı, Gülşehir Kaymakamı Murat ERTEKİN, Kapadokya Havalimanı Başmüdürü Mehmet MUSLU, Gülşehir İlçe Jandarma Komutanı Onur Ömer BEŞİKTAŞ ve havalimanında görevli personel izledi.