UNESCO Temsilcisi Kothari, Dünyanın En Büyük Yeraltı Şehri’nde

Dünyada belirlenen 22 bölge içerisinde Kapadokya bölgesini hem doğal ve hem de kültür miras listesine dahil eden UNESCO’nun temsilcilerinden Ashish Kothari, dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunduğu  Nevşehir Kalesi civarında incelemelerde bulundu.  Bölgede halen  sürdürülen temizlik çalışmalarına ilişkin Nevşehir Belediyesi  yetkililerinden bilgiler alan Ashish Kothari ,  temizlik çalışmaları ile birlikte günışığına çıkartılan tarihi eserleri de bol bol fotoğraflamayı ihmal etmedi.

Nevşehir Müze Müdürü Murat Gülyaz’ın nezaretinde Kapadokya bölgesinde son yıllarda 3 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği   Göreme, Uçhisar, Ürgüp, Avanos, Çavuşin, Mustafapaşa ve Ortahisar beldesindeki kültürel değerleri ziyaret ederek bilgiler alan UNESCO’nun temsilcilerinden Ashish Kothari, daha sonra temizlik çalışmaları Nevşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen dünyanın en büyük yeraltı kentinin bulunduğu alanda incelemelerde bulundu.

Yaklaşık 1 saat süre ile bölgede yürütülen çalışmalara ilişkin Nevşehir Belediyesi yetkililerinden bilgiler alan UNESCO’nun temsilcisi Ashish Kothari , 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak ilan edilen bölgedeki çalışmaların tamamlanmasıyla Kapadokya turizminin önemli bir içme kazanabileceği düşüncesinde olduğunu belirtti.