11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü, Nevşehir’de düzenlenen sergi ile kutlandı.

2012 yılında kabul edilen 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nevşehir’de Nene Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından Forum Kapadokya Alışveriş ve Yaşam Merkezinde sergi açıldı.

Sergi açılışına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İl Jandarma Alay Komutanı kıdemli Jandarma Albay Ramazan Akça, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Sergi açılışını yapan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş sergilenen fotoğrafları tek tek incelerken öğretmen ve öğrencilerden fotoğraf ve resimler hakkında bilgiler aldı.

Kız Çocukları Günü dolayısıyla açılan sergi ziyareti sonrasında açıklamada bulunan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş Türkiye’de sadece Nevşehir’de dünyada da sayılı ülkelerde kutlanan ’Dünya Kız Çocukları Günü’ne ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Vali Aktaş sözlerini şöyle tamamladı:
"Bugün burada ülkemizde sadece Nevşehir’de kutlanan dünya kız çocukları günü vesilesiyle açılan resim ve fotoğraf sergisini ziyaret ettik. Öğretmenlerimizin ağırlıklı Nevşehir’de olan kız çocukları ve oyun temaları olan çok güzel resimleri görme imkanımız oldu. Yan tarafında da Nevşehir’de öğrencilerimiz tarafından yapılan grafikleri çok büyük bir beğeni ile izledik. Türkiye’de sadece ilimizde dünyada da sayılı ülkelerde kutlanan kız çocukları günü teması burada da kutlanması memnuniyet vericidir. Hem resimler hem de grafikler gerçekten çok başarılı. Resimler konusunun temasına son derece uygun. Grafikler de lise öğrencilerinin yaptığı oldukça başarılı. Hem öğretmenlerimizi hem öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bugün dolayısıyla kız çocuklarımızın kendilerine yakışır bir şekilde barış ortamında temanın da belirttiği gibi neşeli, huzurlu, sağlıklı bir yaşam diliyorum."