Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından düzenlenen ve üç gün sürecek olan ‘Üniversite Daire Başkanlıkları Tartışma ve Verimlilik Çalıştayı’ başladı.  

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde açılışı yapılan çalıştaya; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ertan Özensel ve Prof. Dr. Fatma Karipcin, Genel Sekreter Sibel Akbaş, Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Şükrü Velioğlu ve Özdemir Cingi, KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİKOP) üyesi üniversitelerin daire başkanları, müdür ve şefleri katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel, “ Güzel atlar ülkesi anlamına gelen Kapadokya’nın başkenti Nevşehir’e ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine teşriflerinizden dolayı öncelikle hepinize teşekkür ederim. 2012’de KOP idaresi bünyesinde 6 üniversiteyle başlayan ve bugün 11 üniversiteye ulaşan bu önemli organizasyonun bu bölgenin temel ekonomik, sosyal ve kültürel potansiyelini harekete geçirme, açığa çıkarma açısından çok önemli bir işleve sahip olduğunu düşünüyorum.

Maalesef birçok ülkede olduğu gibi bizlerde bu ülkede sahip olduğumuz birçok ekonomik, sosyal ve kültürel, hatta en önemlisi de sosyal sermayenin çokta farkına varamadık. Anadolu’nun azımsanmayacak bir bölgesini kapsayan KOP bölgesini düşünecek olursak, hakikaten Anadolu’nun bu kültürel değerlerinin oluşmasına katkı sağlayan o kadim medeniyetimizin, kadim kültürümüzün değerlerinin oluştuğu bir bölgede bulunuyoruz. Bunun dışında, tarımdan sanayiye, turizme ve sağlığa kadar birçok konuda önemli bir alt yapıya sahip bölgede yaşıyoruz. Ve sahip olduğumuz üniversitelerin öğrenci potansiyelini, siz değerli personelin birikimlerini ve kapasitelerini göz önüne aldığımızda hakikaten bu potansiyeli açığa çıkarma konusunda bu tür oluşumların çok önemli bir işleve sahip olduğunu görüyorum. Bizim yapmamız gereken şey var olan bu potansiyel kaynağı gerçek kaynak haline dönüştürmektir. Daha önce yaptığınız çalışmalar, toplantılar ve çalıştaylar bu konuda önemli mesafeler alındığını gösteriyor. Bugün burada yapacağınız çalışmalarla da ülkemizin 2023-2050 ve 2071 vizyonuna katkı sağlaması konusunda önemli işlevleri yerine getireceğine inanıyorum. Bu vesileyle bugün başlayan çalıştayımızın başarılı geçmesini ve hayırlara vesile olması temenni ediyorum” dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özensel’in açılış konuşmalarının ardından gruplar halinde gerçekleştirilecek olan çalıştay oturumlarına geçildi.
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölgesi Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelere yönelik düzenlenen ‘Üniversite Daire Başkanlıkları Tartışma ve Verimlilik Çalıştayı’nın devamında ayrıca ‘İslam’da Çalışma Hayatı’ ile ‘Adab-ı Muaşeret ve Etkili İletişim’ konulu konferanslar düzenlenecek.