Ürgüp’ün Mustafapaşa Kasabasında eğitim öğretime devam eden Kapadokya Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve sigortacılık bölümü öğrencileri Ürgüp Pazar yerinde etkinlik düzenledi.

Müşteri İlişkileri yönetimi dersi kapsamında Pazar yerinde satış yapması planlanan etkinlikte amacın müşteri ilişkilerine dikkat çekmek olduğunu belirten Kapadokya Meslek Yüksekokulu İş sağlığı ve güvenliği program sorumlusu Özgür Yağmuroğlu, Denizbank şube müdürü Tuncay Toprak ile birlikte öğrencilere pazarda eşlik etti.

Satışın sadece fiyat ile bağlantılı olmadığını, bunun yanı sıra müşteriye verilen güven ile alakalı olduğunun anlaşılması için böyle etkinliklerle dersleri daha verimli hale getirdiklerini ifade eden Yağmuroğlu, Pazar tezgahına ilk geçtiğinde çekingen davranan öğrencilerin zamanla alışarak müşterilerle diyalog kurduklarını, etkinliğin amacına ulaştığını söyledi.

Pazar yerindeki etkinliğin ardından öğrencilere dokuz sorudan oluşan bir de anket verdiklerini kaydeden Özgür Yağmuroğlu, öğrencilerin, müşteri ilişkileri dersinde teoride öğrendikleri müşteri sadakati, müşteri alışkanlıkları gibi konularda bizzat gözlem yaparak daha verimli bir ders işlediklerini düşündüğü belirtildi.

Uygulamadan memnun olduğunu belirten pazarcı esnafı da öğrencilerin sayısının arttırılarak, etkinliğin devamını diledi.