Üniversitemiz ‘Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası’na desteklerini sürdürüyor

Sosyal sorumluluklarının bilincinde olan ve bu doğrultuda birçok projeye imza atan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü 'Ekmeğini İsraf Etme' kampanyasına destek veriyor.

Tüm dünyada temel besin kaynağımız olan ekmeği sofralarımızın baş tacı olarak nitelendiririz. Ancak ne var ki dünyada israf edilen besinlerin başında da yine ekmek geliyor. Söz konusu durum maalesef Ülkemiz için de geçerli. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bünyesinde faaliyet gösteren Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) tarafından Ülkemiz genelinde yapılan araştırmaya göre günde 25 bin 295, yılda 9,2 milyon ton ekmek üretiliyor. Bununla birlikte günde 95 milyon adet ekmek tüketilirken, 6 milyon adet ekmek israf ediliyor. Buna göre Ülkemizde yıllık olarak 2,1 milyar adet ekmek israf edilmiş oluyor. Bu israfın parasal değeri ise 1,5 milyar TL yani eski paraya göre 1.5 katrilyon.

Bu tablo karşısında Başbakanlık'ın da desteğiyle ciddi bir adım atan TMO, geçtiğimiz Ocak ayında 'Ekmeğini İsraf Etme' kampanyasını tüm yurtta başlattı. Kampanya çok sayıda bakanlıktan, kamu kurum ve kuruluşlarından ve üniversitelerden destek görüyor.

Sosyal sorumluluklarının bilincinde olan ve bu doğrultuda birçok projeye imza atan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü de 'Ekmeğini İsraf Etme' kampanyası destek veriyor ve bu kapsamda çeşitli çalışmalar yürütüyor. Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç öncülüğünde ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Birimi yürütücülüğünde başlatılan çalışmalarla başta üniversite olmak üzere il genelinde ekmek israfının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

KAMPANYAMIZ BÜYÜYOR

Kampanya kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tafana Sosyal Tesisleri başta olmak üzere tüm birimlere tanıtıcı ve israfın boyutlarını gösteren afişler asıldı. Bununla birlikte personel ve öğrencilere ekmek israfını önleme hususunda bilgi veren çeşitli broşürler dağıtıldı. Rektör Prof. Dr. Kılıç, öncülüğünde yürütülen kampanya, çeşitli aktivitelerle önümüzdeki aylarda da devam edecek.