Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından TOKİ işbirliği ile akademik ve idari personel için yapımı tamamlanan lojmanların hak sahiplerine tahsisi yapılan törenle gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Tafana Tesisleri Kubbe Altında gerçekleştirilen lojman tahsis törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, akademik ve idari personel katıldı.

Törenin açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak, bugün yine heyecan ve mutluluk verici bir faaliyeti gerçekleştirmek adına buradayız. Havanın soğuk olmasına rağmen sizler kadar bende çok heyecanlıyım. 16 Şubat 2009 yılında Sayın Başbakanımızın üniversitemizi ziyaretlerinde kendilerine çok yeni bir üniversite olduğumuzu, bizim akademisyenlerimiz ile idari personelimize sağlayacağımız olanakların başında da lojmanların geldiğini ve bunun da büyük bir ihtiyaç olduğunu uygun bir dille anlattım. Kendileri de bunun üzerine bizleri kırmayarak bunun sözünü verdi ve lojman talebimizi yine bizzat Başbakanımız kendisi imzaladı. Ekip arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir süreç sonunda bu işi biran önce gerçekleştirmek için büyük emek harcadık. 2009’un Şubat’ında başlayan bu meşakkatli serüven, bugün siz değerli katılımcıların huzurunda lojmanların hak sahiplerine teslimi ile mutluğa dönüşecek. Lojmanların üniversitemiz ve hepiniz için hayırlara vesile olmasını dilerken, şahsınızda Sayın Başbakanımıza ve emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu sıcak yuvalarınızda mutlu, sağlıklı ve huzur içerisinde oturmanızı temenni ediyorum” dedi.

Lojmanların tahsisi hakkında katılımcılara bilgi veren Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Lojman Tahsis Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Çetin Pekacar ise, “Başbakanımızın 2009’da Üniversitemizi ziyaretleri esnasında Sayın Rektörümüzün büyük gayret ve ısrarları sonucu Başbakanımızdan ve Milli Eğitim Bakanımızdan lojman sözünü aldık. Lojmanlarımızın yapımı uzun ve meşakkatli bir süreçten sonra tamamlandı. Bize tesliminden hemen sonra da gerekli çalışmaları tamamlayarak bugüne geldik. Tahsis işlemlerini, puanlama ve sıralama işlemlerini yürürlükteki yasa ve mevzuata göre yaptık” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, konut tahsis komisyonu tarafından belirlenen ve lojman başvurusu uygun görülen akademik ve idari personelin konut tercih işlemlerinin gerçekleştirilmesi ile tören son buldu.