Dede Garkın Derneği Tarafından Düzenlenen 19–22 Mart 2017 Tarihleri Arasında “ULUSLARARASI HACI BEKTAŞ VELİ Ve SULTAN NEVRUZ CEMİ BULUŞMASI”  Etkinliği Kapsamında Üniversitemiz Tarafından Yemekli Toplantı Gerçekleştirildi.  

Toplantıya; Etkinlik Kapsamında ABD, Avustralya, Arnavutluk, Almanya, Arjantin, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Makedonya, İran Ve Irak’tan Gelen Toplam Yüz Elli Davetli Katıldı.  

Üniversitemiz Tafana Tesislerinde Düzenlenen Yemekli Toplantıda Ziyaretçileri Karşılayan  Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Üniversitemiz Tarafından Düzenlenen Toplantıya Katılımlardan Duyduğu Memnuniyeti Dile Getirerek Bir Konuşma Yaptı; “Burada Bulunan Erenlerin Huzurunda Fazla Kelam Etmek Haddi Aşmak Olur. Ben Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin Rektörü Olarak Sizi Burada Ağırlamaktan Şeref Duyuyorum.” Şeklinde Konuşan Rektör Bağlı, Devamında, “Bizim Üniversitemizin İsmi Hasebi İle Tabi Ki Diğer Üniversitelerden Farklı Bir Misyonu Ve Vizyonu Vardır.

Bektaşiliğin Bu Coğrafyaya Yaptığı Katkının, Bütün Dünyaya Ve Türkiye’ye Bir Katma Değer Oluşturması Adına Her Türlü Çalışmaya Hazır Olduğumu İfade Etmek İsterim. Buraya Gelerek Bize Şeref Verdiniz, Sizinle Birlikte Çok İyi İşler Yapacağımıza İnanıyorum. Tekrardan Hoş Geldiniz Şeref Verdiniz Sağ Olun, Varolun” Dedi.