Üniversitemiz Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilen toplantıya İsveç, İrlanda, İzlanda, İtalya ve Polonya’dan gelen eğitimcilerin yanı sıra Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Funda Yılmaz Nalbantoğlu, Öğretim Görevlisi Emine Zehra Turan ile Üniversitemiz Avrupa Birliği Proje Koordinatörü ve Eurodesk Temas Noktası sorumlusu Serkan Başar katıldı.

Eğitici eğitimi konusunda yenilikçi yaklaşımları konu olan projenin yürütülmesi ile ilgili kararlar alınan toplantıda katılımcılara Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tanıtıldı. Toplantıda ayrıca İrlanda’nın Derry kentinde bulunan NW ACADEMY  ile ERASMUS anlaşması yapılmasına ve anlaşma kapsamında gelecek dönem itibariyle öğrencilerimize staj hareketliliği imkanı sağlanmasına karar verildi.

Ulusal Ajans tarafından desteklenen ve 2 yıl sürece olan proje kapsamında 5 farklı ülkeye ziyaretler düzenlenecek. Proje sonunda eğitici eğitimi ile ilgili Avrupa’daki en iyi uygulamaların yer aldığı bir yayın hazırlanacak.

Toplantı sonrasında Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Aktaş’a nezaket ziyaretinde bulunan heyet, eğitim fakültesi hakkında bilgi aldı.

Eğitim Fakültesindeki temasların ardından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ersan Kabalcı’yı da makamında ziyaret eden heyet, meslek yüksek okulları ve işgücü piyasası hakkında bilgi alarak kısa ve uzun vadede birlikte yürütülebilecek projeler hakkında istişarelerde bulundu.

Heyet son olarak Üniversitemiz Genel Sekteter Vekili Doç. Dr. Erdoğan Çiçek’i ziyaret etti. Çiçek, heyete üniversitenin işleyiş sistemi ve uluslar arası çalışmalar hakkında bilgi verdi.