Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tarih ve Kültür Topluluğu tarafından ’Büyük Selçuklu Mirası’ konulu konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen ve Araştırmacı-Yazar İbrahim Dıvarcı’nın konuşmacı olarak yer aldığı konferansa;  Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Özlem Günil Ayaydın Cebe, Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlyas Gökhan, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Çeribaş, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

İbrahim Dıvarcı, “Büyük Selçuklu Mirası” konulu sunumunda Büyük Selçuklu Devleti’nin tarih sahnesine çıkışından yıkılışına kadarki sürede Selçukluların siyasi faaliyetlerini anlattı. Daha sonra da Büyük Selçuklu Devleti’nin hâkimiyeti altında kalan bölgelerdeki Büyük Selçuklu eserlerini görsel olarak ayrıntılı bir şekilde katılımcılarla paylaşan Dıvarcı, Selçuklu mirasını korumaya yönelik Cumhurbaşkanlığı nezdinde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı. 

Soru ve cevapların ardından konferans,  Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem tarafından İbrahim Dıvarcı’ya verilen Teşekkür belgesiyle program son buldu.