Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Türk Dünyası Kültür Topluluğu tarafından “Türk Dünyasının Güncel Problemleri ve Çözüm Önerileri” konulu panel düzenlendi.

Üniversitemiz Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisi Kubbe Altında düzenlenen panele; Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuncay Bülbül, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Çeribaş, Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlyas Gökhan, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlhan Güllü, NEVKAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Öger, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerin yanı sıra davetliler katıldı.

Etkinlik, Panel Başkanı Prof. Dr. İlyas Gökhan’ın, Türk Dünyasının güncel problemleri ile ilgili birkaç tespitte bulunmasının ardından panelin açılışı yapıldı. Panele konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ertan Efegil “Türk Dünyası ve Türkiye İlişkileri” başlıklı konuşmasında Türk Dünyasının Bağımsızlığına kavuştuğu günden bugüne kadar ortaya çıkan problemler ve bu problemlerin devletlerin ve bireylerin eliyle nasıl çözüleceği konusunda katılımcılara bilgi verdi. Yrd. Doç. Dr. Emirhan Göral ise “Avrupa Birliğinin Orta Asya ve Hazar Politikaları” hakkında Avrupa Birliğinin oluşma sürecinden ve bu süreç çerçevesinde bu devletleri bir araya getiren etkenlerden yola çıkarak Türk Dünyasının bütünlüğü için yapılması gerekenlere değindi. Göral, bölgenin enerji zenginliğine dikkat çekerek bunun stratejik önemini vurguladı.

Konuşmaların ardından Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuncay Bülbül, paneli düzenleyen ve emeği geçenlere teşekkür ederek panelistlere teşekkür belgesi takdim etti.