Ünlü sanatçı Kadir İnanır Nevşehir'e Geldi...

Ünlü sanatçı Kadir İnanır uzun yıllardır sıkı dostlukları bulunan Dr. Halil Uluer tarafından Nevşehir'de misafir ediliyor. Nevşehir Valiliği ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ortaklığında hazırlanan ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Kapadokya Doğal Film Platosu” kitabının tanıtım toplantısı ünlü sinema sanatçısı Kadir İnanır’ın katılımlarıyla Nevşehir’de yapılacak.


Daha önce Kapadokya’da çekilen Deprem, Dila Hanım ve Derviş Bey filmleri ile Kırık Ayna dizisinin başrol oyuncusu Kadir İnanır, bölgemizde sinema alanında hizmet veren  Katpatuka Film’in destekleriyle hazırlanan “Kapadokya Doğal Film Platosu” kitabının tanıtımı için Nevşehir’e geldi.

3 gün boyunca Kapadokya’da kalacak olan Kadir İnanır ve eşi Jülide Kural balon gezisi yapacak ve daha önce Kapadokya’da çekilen filmlerde olduğu gibi ata binecek. Kadir İnanır ve eşi Jülide Kural’ı Kapadokya’da yapılan diğer programlarda Kazakistan Fahri Konsolosu Dr. Halil Uluer eşlik edecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Proje Koordinatörü Serkan Başar yaptıkları çalışmanın Kapadokya’da film alanında yapılan ilk tanıtım çalışması olduğunu kaydetti.  İlk aşamada kitabı Türkçe ve İngilizce dillerinde hazırladıklarını belirten Başar, tanıtım kitabının yapılacak çalıştaylardan sonra revize edilerek Fransızca, Portekizce ve Hintçe dillerine de çevrileceğini ve yabancı yapımcılara gönderileceğini söyledi.

Başar ayrıca projeyi Ahiler Kalkınma Ajansı’nın Doğrudan Faaliyet Desteği programı çerçevesinde gerçekleştirdiklerini belirterek,  Kadir İnanır’ın Kapadokya’ya gelmesinde önemli rol oynayan Kazakistan Fahri Konsolosu Dr. Halil Uluer’e ve kitabın kısa bir sürede yayına hazırlanmasında büyük gayret gösteren başta yönetmen Mustafa Karakaya olmak üzere tüm Katpatuka Film Yapım ekibine teşekkür etti.
Kapadokya Doğal Film Platosu tanıtım kitabında Nuri Bilge Ceylan ve Derviş Zaim gibi yönetmenlerin röportajları, Kapadokya’da film çekilebilen yerler hakkında fotoğraflı bilgiler ile Kapadokya’da daha önce çekilen yerli ve yabancı sinema filmi, dizi, belgesel ve kliplerin tanıtımları yer alıyor.

Kapadokya Doğal Film Platosu Kitabının tanıtımı 11 Ocak 2014 Cumartesi günü saat 14:00’da CCR Hotel’de gerçekleştirilecek.