Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, tarihin her döneminde Türk Milleti’nin dünya genelinde her alanda başarılı olamaması adına kirli oyunların sergilendiğini belirterek, dış mihraklarla onların içteki uzantılarının işbirliği içerisinde gerçekleştirilen bu oyunlara karşı her zaman uyanık olunması gerektiğini söyledi. 
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi’nde düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programına katılarak bir konuşma yaptı.

Nevşehir 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı, tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve sonrasında İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

TÜRK MİLLETİNİN PARLAK DÖNEM YAŞAMASINI İSTEMİYORLAR

Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programında konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Türklerin Orta Asya steplerinden çıkışı ile başlayan ve bugüne kadar tarihte devam eden varlığından birilerinin sürekli olarak rahatsızlık duyduğunu belirtti. Türk Milleti’nin tarih boyunca zalimlerin karşısında ve mazlumların daima yanı başında olduklarını söyleyen Ünver, ‘Dürüst, imanlı ve vatanları için canını kanını asla esirgemeyen bu asil milletin  parlak döneminde olmasından ciddi anlamda tarih boyunca rahatsızlık duyanlar olmuştur. Milletimizin parlak döneminin olmasını istemeyen şer odakları sürekli oyunlar peşinde olarak bu millete boyun  eğdirmeye çalışmışlardır,amma her defasında küllerinden bu millet yeniden doğup  bu şer odakları mağlubiyet yaşatmıştır . 15 Temmuz’da da  aynısı oldu. Bu milletin birer ferdi gibi gözükmelerine karşın, asla bu millete ait olmayan hainler , bu milletin vergileriyle alınan tankları ,savaş uçaklarını ve ağır silahları  bu millete karşı kullanmakta hiçbir sakınca görmedi.. Ama bu şerefli millet tüm bu sinci oyunlara , elinde hiçbir ateşli silah bulunmamasına karşın göğsünü siper ederek  karşı koydu.Bizi teslim almaya çalıştılar, ama başaramadılar, bundan sonra da teslim alamayacaklar.  ”diye konuştu.

ÜLKEMİZ ÜZERİNE OYNANAN OYUNLARA KARŞI UYANIK OLMAMIZ GEREKİR

Milletimizin adına yürütülen her türlü oyunlara karşı mutlaka uyanık olunması gerektiğinin altını çizen Ünver “ Gençler,  günümüz artık iletişim çağı. Açın tarihi kaynakları inceleyin ve  araştırın. 2. Abdulhamid için Kızıl Sultan diyorlardı bu hainler. Osmanlı , imarda inşaatta ve eğitimde Anadolu’ya yayıldı. Nevşehir’in Avanos ilçesinde bile yapılan ve halen kullanılan taş köprü bu dönemin eserlerindendir. Yine bu dönemde Balkanlarla ilgili politikalar, Hicaz ile ilgili politikalar Abdulhamid döneminde ciddi önem kazanmıştı. Ama Abdulhamid’in milletini bu denli büyük hizmetler peşinde koşması birilerini ciddi anlamda rahatsız etti ve onu kendi halkı ve dünya toplumu önünde küçük düşürme adına Kızıl Sultan olarak isimlendirme pervasızlığını ortaya koydular. Onun için sürekli millet olarak ülkemiz üzerine oynanan oyunlara karşı uyanık olmamız gerekir. “dedi.
 
15 TEMMUZ ,DERS DARBECİLERE İYİ BİR DERS OLDU

Bu millete karşı darbe yapma şerefsizliğini ortaya koyanlara karşı 15 Temmuz’da ciddi bir ders verildiğini vurgulayan Belediye Başkanı Ünver daha sonra şunları söyledi  : “15 Temmuz’deki darbe sürecinde halen kaçak olan bir hain gazeteci, Türk Milleti’nin silahtan korkacağını, dışarı bile çıkamayacağını ifade ediyordu. Amma bu millet elinde hiçbir silah olmamasına karşın ,yüreğindeki imandan aldığı güçle,  tankların, topların ve savaş uçaklarının  önüne kendini atmada hiçbir beis görmedi ve sonuçta yüzlercesi şehadet mertebesine ulaştı 2 bini aşkın kişi de yaralandı. Sonuçta hainler ay yıldızlı  bayrağımızı gönderden indirmedi. Bu milleti tanımayan bu hainler, 15 Temmuz’da büyük bir hezeyana kapıldılar. Medeni ülke olarak bilinen ülke yöneticileri, neredeydi, Gezi olaylarında canlı yayan o uluslararası haber kanalları nerede idiler ?. İnsani meziyetlere sahip olduklarını belirterek dünya toplumunda boy gösterenler acaba ülkemizde vatanı ve bayrağı için şehit olanlar olduğunda ne yapıyorlardı ?Şimdi ,  darbeden aylar sonrasında uykularından yeni uyanabildiler ve şimdi birbiri ardına darbeyi kınayan açıklamalarda bulunuyorlar .Biz kendilerini medeni toplum olarak tanıtanların tavassutları veya izinleri doğrultusunda millet olmadık, vatanımızı vatan yapmadık. Bu vatanı kanlarımızla vatan yaptık. Onun için bizi asla teslim alamayacaklar. Bu milletin tertemiz evlatları var olduğu sürece de bunu tarih boyunca gerçekleştiremeyeceklerdir. “

NEVŞEHİR DARBE SÜRECİNDE ÖNEMLİ BİR ROL OYNADI

15 Temmuz gecesi Nevşehir olarak gururlandıracak çalışmalara imza atıldığını anlatan Ünver “ Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden uçaklarla gelen özel harekatçıların mutlaka Ankara’ya sevk edilmeleri gerekiyordu. Çünkü onların Ankara’da veya İstanbul’a inmeleri gibi bir durum söz konusu değildi ve bu havalimanlarına darbeciler hakimdi. O günleri hatırlayın bir kez, Bizler havalimanımıza gelen özel hareketçi kardeşlerimizi güvenli bir şekilde otobüslerle özel halk otobüsleri ile öğrenci servis araçları ile Ankara’ya sevk ettik. Eğer bu sevk gerçekleşmemiş olsa idi o süreçte belki istenmeyen bir çok gelişme yaşanabilirdi. Bu gelişme sonrasında  sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan  başta olmak üzere e Emniyet Genel Müdürlüğü’müz Nevşehir’e, Nevşehir Belediyesi’ne ve vatansever halkımıza teşekkürlerini iletmişlerdir. Bununla ne kadar gurur duysanız azdır sevgili gençler. “şeklinde değerlendirmede bulundu.

TÜRKİYE’NİN İLK VATAN ŞEHİTLERİ ANITINI ŞEHRİMİZE KAZANDIRDIK

Nevşehir Belediyesi olarak 15 Temmuz Şehitlerinin aziz hatıralarını yaşatabilme adına yine Türkiye genelinde bir ilke imza atıp, 15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtı’nı ziyaretçilere açtığını söyleyen Ünver daha sonra konuşmasına şöyle devam etti : “ 30 metre yüksekliğinde ve 16 Türk devletini simgeleyen 16 gen şekliyle,  15 Temmuz Vatan şehitlerimizin isimlerini ölümsüzleştirdik. Bu  gece yaşanan hainlikleri ve kahramanlıklarını da fotoğraflarla  anıt çevresinde bir görsel olarak halkımızın ziyaretine sunduk.Bu alanda da yine ilk çalışmayı Nevşehir Belediyesi olarak ortaya koymanın da sevincini yaşıyoruz. “dedi.
 
KADİM ŞEHİR GELENEĞİNİ SÜRDÜRMEDE KARARLIYIZ

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir’in tarih boyunca kadim bir şehir özelliği içerisinde olduğunu dile getirerek, insan hakları ve kadın  hakları gibi temel hakları günümüzden 50-60 yıl öncesinde gündemine alan dünyanın medeni ülkelerine karşı, günümüzden 3 bin yıl öncesinde insana ve kadına önem verilen medeniyete ev sahipliği yapan Nevşehir’in ,bu özellikleri ile de dünyaya adeta ders verir bir yerleşim merkezi olduğunu ifade etti. Ünver “ Bu kadim topraklar kadına ne denli önem verildiğini günümüzden 3 yıl önce Kadeş Barış Anlaşması ile ortayla koymuşlardır. Mısır Kralı tek başına böyle bir antlaşmaya imza atarken Anadolu Hitit Kralı Hattuşuli   ve eşi Putihepa birlikte imza atarak, kadına bu topraklarda nasıl bir değer verdiğini gözler önüne sermiştir. Yine bu kadim topraklar Padişah fermanı ile ismini almış ve yine padişah ferman ile pazaryerinin kuruluşunu gerçekleştirmiştir. Tarih boyunca üstlendiğimiz kadim şehir özelliğini, bundan sonraki dönemde de devam ettirme kararlılığımızı yitirmeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Konferansın ardından Nevşehir 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Güzeller,Belediye Başkanı Hasan Ünver’e çiçek takdim etti.