Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, bayramlarıninananlar arasında sevgi,saygı ve kardeşlik duygularının pekiştiği müstesna günler olduğunu belirtti.
 
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 1 Eylül 2017 Cuma günü  başlayacak mübarek Kurban Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
 
Mesajında başta Nevşehirli hemşehrileri olmak üzere tüm inananların Kurban Bayramını tebrik eden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İslam dinini hak din bilen ve bu safta bulunan tüm insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği müstesna günler olarak da bilinen bayramların, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları ve  kardeşlik içerisinde kucaklaştıkları huzur ve bereket günleri olduğunu belirtti.
 
Milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, toplum hayatında millet olma şuurunun da şekillendiği ve  kuvvetlendiği gönül günleri olarak da değerlendirilebilecek dini bayramlarımızdan biri olan Kurban Bayramı’nın,  tüm gönül coşkusu içerisinde Nevşehirli vatandaşların idrak etmesi çağrısında bulunan Ünver, mesajında şunları kaydetti. “Rahmet deryasında gönüllerin sevgiye perçinlendiği böylesine anlamlı bir bayramı, tüm vatandaşlarımızın,kalplerinde sevgi seline dönüşerek yaşamalarının gerektiğine inanıyorum. Böyle bir mübarek bayram günlerin yüzü suyu hürmetine rabbimizin,  inanan insanlara,bir ve beraberliklerini güçlendirmesini dilerken yine inananların çaresiz, yardıma muhtaç nice insanları hatırlamalarına da bir vesile olacağına inandığım böylesine anlamlı günleri vatandaşlarımızın en iyi bir şekilde değerlendirerek geçirmelerini temenni ediyorum.Başta Nevşehirli vatandaşlarımız olmak üzere tüm İslam aleminin,  mübarek Kurban Bayramlarını tebrik ediyor, en içten sevgi ve saygılarımı iletiyorum.”