Camiler ve Din Görevlileri  Haftası nedeniyle Nevşehir İl Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlik, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Nevşehir’de görev yapan din görevlilerinin katıldığı etkinlik , İstiklal Marşının söylenmesi ve daha sonra Fatih Camii İmam Hatibi Mustafa Toprak’ın okuduğu Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk,  camilerin ve din görevlilerinin taşıdığı önemin topluma aktarılması ve fonksiyonlarına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen Camiler ve Din Görevlileri Haftasının hayırlı, bereketli ve feyzli geçmesi temennisinde bulundu.
Öztürk, Beytullah’ın şubeleri olarak da nitelendirilen camilerin,  İslam Medeniyetinin oluşmasında temel bir güç olduğuna  dikkat çekti. Toplumun kalbi olarak değerlendirilen camilerin  hayatın olmazsa olmazları olarak niteleyen Öztürk ‘ Camiler, toplumun can damarıdır. Hz. Adem Peygamber ilk olarak Kabe’nin temelini atmış, Haziret-i İbrahim Kabeyiinşaa etmiş ve sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa(S.A.V.) Medine’ye hicretinde ilk olarak bir cami yapmıştır.İşte tüm bunlar caminin İslam’da ne denli önemli olduğunun temelinde yatan ana değeridir.” dedi.
Nevşehir’de görev yapan din görevlilerinin yanı sıra çok sayıda davetli topluluğunun da katıldığı etkinlikte daha sonra Nevşehir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Doçent Doktor Hasan Yavuzer ‘Cami, Şehir ve Medeniyet’ konulu bir konferans verdi.
Doç.Dr. Yavuzer yaklaşık 45 dakikalık konferansında,  camilerin ve din görevlilerinin toplum hayatında taşıdığı değere işaret etti. Doç. Dr. Yavuzer, tanışma, kaynaşma ,yardımlaşma, dayanışma ve kucaklaşma merkezi olarak da İslam Medeniyetinde ciddi bir misyon üstlenen camilerin  aynı zamanda bir eğitim merkezi rolü oynadığını kaydetti.
Konferansın sonunda Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Doçent Doktor Hasan Yavuzer’e teşekkür plaketi takdim etti.
NEVŞEHİR KÜLLİYESİNİ TOPLUMSAL BİR YAŞAM MERKEZİ HALİNE GETİRİYORUZ
Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Camilerin İslam medeniyetinin gelişmesinde vazgeçilmez bir önem taşıdığını belirtti. Ünver, camilerin sadece içerisinde ibadet yapılan bir mekan olarak ele alınmaması gerektiğini dile getirerek ‘ Camiler toplumda bir hayat ve yaşam merkezleridir. Camileri tek başına dini ibadetin yapıldığı bir yer olarak değerlendirmek yanlıştır. Camiler tarih içerisinde ilmin, bilimin, toplum hayatının gelişmesinde temel bir misyon üstlenildiği vazgeçilmez bir değer oluşturmaktadır. Nevşehir Belediyesi olarak yapımı devam eden Nevşehir Külliyesi içerisinde, caminin toplumun bir hayat ve yaşam merkezi olduğu düşüncesiyle bir çok sosyal tesisi de bir arada bulundurarak projelendirdik. İçerisinde alimler misafirhanesi oluşturup, insanlarımızın dini bilimler konusunda en yetkin insanlarıyla buluşturmayı ve kucaklaştırmayı amaçladık. Diğer yanda Kadın ve Erkek Danışma Merkezi, Sağlık Merkezi, Kütüphanesi, İmarethanesi, Taziye Evi, Konferans salonlarıyla hayatın çekirdeğine oturtmaya çalıştık.” dedi.
KURAN KURSU İSMİ YERİNE KURAN-I İLİMLER VEYA BİLİMLER MERKEZİ KONULMALI
Belediye Başkanı Ünver, öteden beri İl Müftülüğü tarafından hizmete kazandırılan ve isim olarak da Kur’an Kursu olarak isimlendirilen birimlerin , isimlerinin Kuran-i İlimler Merkezi veya Kuran-ı Bilimler Merkezi olarak değiştirilmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Ünver, ilimin, bilimin ana çıkış kaynağı olan Kuran-ı Kerim’in  basit bir ifade ile ’Kurs’ adı altında isimlendirilmesinin temelde oldukça yanlış olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “ İsimler gerek yer ve gerekse kurumlar açısından oldukça önemli. Bir bebeğin doğduğunda kulağına Ezan ile nasıl ismini koyabilecek düzeyde isim önemlilik taşıyor ise ,   ilimin, bilimin ana çıkış kaynağı olan Kuran-ı Kerim’in eğitiminin verildiği merkezlerin isimleri de oldukça önemli. Kuran -ı Kerim öyle basit bir kitap değil, onun için ben özellikle temenni ediyor ve istiyorum ki, gerek şehrimizde ve gerekse tüm ülke geneli ve dünyadaki İslam toplumlarında Kuran-ı Kerim eğitiminin verildiği merkezler, Kuran-ı Kerim’in şaşmaz değeri ile birer Kuran-ı Kerim İlimler Merkezi veya Kuran-ı Kerim Bilimler Merkezi adı altında hizmet versin.” diye konuştu.
Kutlama etkinlikleri kapsamında Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yıl içerisinde yaptığı başarılı çalışmalarda bulunan hayır severlere ve bazı din görevlilerine teşekkür belgeleri Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından takdim edildi.
Etkinlik, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi bahçesinde  Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün  Aşure Dağıtımı ile sona erdi.