Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, il merkezindeki trafik sıkışıklığının önlenebilmesi için öncelikle araç sürücülerine, esnaflara büyük görevler düştüğünü söyledi.

Ana cadde üzerinde sağlı sollu araç park edenleri tespit ettirdiğine dikkat çeken Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, esnafların dükkanlarının önüne araçlarını park etme alışkanlığından vazgeçmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Şehir merkezindeki trafik sorununun giderilmesinin tamamen insani bir bakış açısının hakem olmasıyla mümkün olabileceğine değinen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Osmanlı caddesinin dönüşümle birlikte genişletilmesiyle şehir içi trafiğinin daha da rahatlatılmasının planlandığını da söyledi.

Engelli rampalarının önüne, trafik ışıklarının önüne araç park etmenin hiçbir insani boyutunun olamayacağına işaret eden Nevşehir Belediye Başkanı Ünver, “Şehir içi trafiğinin sorunlarının çözümü adına sunacağım yegane önerim İnsani. Bizzat tespit ettirdim. Yolun sağlı sollu iki tarafına araç park edenlerin büyük bir bölümü esnaflarımız. Esnaflarımız bir arka caddedeki otoparka araçlarını park etseler, ya da toplu taşıma araçlarını kullansalar bu sorun büyük bir bölümde çözüme kavuşturulacak. Ama maalesef herkes kendi dükkanının önüne aracını koyduğu için trafik sıkışıklığı giderilemiyor. Hatta bazen abartıyorlar ikinci sıraya da araçlarını koyuyorlar. O zaman trafik daha da içerisinden çıkılmaz bir hal alıyor. Bu tamamen insani bir mesele. Getiriyor aracını engelli geçiş rampasının önüne araç koyuyor. Bunu engellemek için illaki bir levha mı koymak lazım, ya da ceza mı yazmak lazım. Ana caddemiz pırıl pırıl oldu. O yolu köprülü kavşağımıza kadar, Necip Fazıl Köprülü Kavşağımıza kadar, Şehitlik köprülü kavşağımıza kadar götüreceğiz. Bu şehrin güzelliklerini hep birlikte yaşayalım istiyorum. Işığın önüne araç park etmenin bir mantığı olabilir mi?. Getir aracını belediyemizin önündeki otoparka koy, Pazaryerimizin oradaki otoparka koy. 100 metre yürüsen ne olur ki. Zaten geçmişteki imardan kaynaklanan sorunlar var. Duvardan duvara hesapladığınızda 22 metre alan var. Elimizdeki kumaştan çıkan elbise bu. Çarşıyı tamamen baştan aşağıya yıkamayız. Dönüşümle birlikte Osmanlı Caddemiz 50 metrelik bir yol olduğunda buradan trafik akışı daha rahat bir hale gelecek” açıklamalarında bulundu.