Bir grup vatan haininin 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdikleri darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanları dolduran binlerce Nevşehirlinin katıldığı demokrasi nöbeti, 17. gününe girdi.

İnsanlıktan ve İslam dininden nasibini alamamış bir grup hainin darbe girişiminin ardından Diriliş Meydanını dolduran Nevşehirliler ,darbe ve darbecilere olan tepkilerini  Demokrasi Nöbeti tutarak ortaya koymayı sürdürüyor.

Diriliş Meydanı’nda Nevşehir İl Müftülüğü personellerinin Kuran-ı Kerim Tilaveti ile ilahilerin söylenmesi ile başlayan 17. Günkü nöbet te daha sonra meydanda Yatsı Namazı kılındı. Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından kıldırılan Yatsı Namazı ’nın ardından toplu dua yapıldı.
Nevşehir Belediyesi  Mehter Takımının seslendirdiği  kahramanlık marşları ilgiyle izlendi.

Hizmet Değil, İhanet Hareketi

Daha sonra platformda ünlü sanatçı Uğur Işılak’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için düzenlediği Dombra şarkısını ,meydanda bulunan vatandaşlarla  ve platforma ellerinde Türk Bayrakları ile çıkan çocuklarla birlikte söyleyen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Barkovizyondan  geçtiğimiz haftalarda FETÖ güdümünde yayın yapan özel bir TV kanalında aralarında gazeteci ve profesörlerin de  katıldığı tartışma proğramından kısa bir bölümü halka izlettirdi.
 Türk Milleti’ne kuru kalabalık olarak değerlendiren bu anlayışın , aslında bir hizmet hareketi olmadığını baştan sona bir ihanete hizmet  olduğunu belirten  Ünver:  “ Bunlar 1 hafta öncesinden böyle bir ihanetin içerisinde olduklarını  TV ‘den açıklamışlar. Bu millete  ‘ kuru kalabalık diyorlar. ‘ Biz TV’den sokağa çıkma yasağı ilan ederiz’ diyorlar. Bize selaları ile ezanları ile destek veren  cami imamlarımıza iftiralar atarak onların Cuma namazına bile gitmediklerini söyleyebiliyorlar.  Bizi tanımamışlar, tüm hesapları alçaklık, namussuzluk ve şerefsizlik üzerine olduğu için  Allah’ı sevmedikleri, vatanlarını sevmedikleri için ne kadar kolay konuşuyorlar, işte bunların gerçek yüzü bu. Kadına 20 metreden uzun menzilli silahla ateş edecek kadar adi, alçak ve şerefsiz bunlar. “ diye konuştu.

Ünver, vatandaşlara çeşitli hatırlatmalarda bulunarak 6 Ağustos Cumartesi günü Diriliş Meydanında ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan ’ın halkla kucaklaşacağını, 20 Ağustos 2016 günü de ünlü sanatçı Uğur Işılak’ın Diriliş Meydanı’nda konser vereceğini ifade etti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk’ de, darbe girişiminin aydınlatılmasına yönelik yeni yeni bilgi ve belgeler ortaya çıktıkça taşların yerine oturmaya başladığını belirtti.

Bunların Gücü Bu Millete Yetmeyecektir

Darbecilerin 15 Temmuz gününü özenle seçtiklerini aktaran Göktürk “ 15 Temmuz, Kudüs’ün Hristiyanlar tarafından işgalinin yıldönümü. 16 Temmuz’da yüce peygamberimizin Mekke’den Medine’ye yaptığı hicretin tarihi ve yine 1402 ‘deki Ankara Savaşı sırasında Timurlenk ’e karşı Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt’a hainlik eden üst düzey askerlerin bugünkü Ankara’nın Kazan ilçesi yakınlarındaki Mürted olarak da bilinen alana toplanarak Yıldırım Beyazıt’a başkaldırdıkları merkez, bugün Akıncı Hava Üssü’nün bulunduğu alan. Bugün 15 Temmuz 2016 tarihinde, darbecilerin bir araya geldiği yer yani. Değerli kardeşlerim, burada bir tarih tekerrür ediyor. Hepsi  İslam inancını yüreğinde taşıyan insanların en acılı günleri aslında, özellikle bu günü seçmelerinde yine İslam inancını taşıyanlara o acıyı yaşatma duygusu içerisinde hareket ettikleri gözleniyor, bunların hepsi planlı.  Kuran-ı Kerim’de de zaten Cenab-ı Allah, küfrün tek bir millet olduğunu bizlere bildiriyor. Biz birlik ve beraberliğimizi yükselttikçe, bunların gücü bizlere asla yetmeyecektir. “dedi. Göktürk konuşmasının son bölümünde    17 günden beri demokrasi  nöbetini aralıksız sürdüren vatandaşlara teşekkür etti.

Saflarımızı Sıklaştıracağız

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider’de darbe girişiminde bulunan ve bunlara katkı sağlayan parazit olarak da değerlendirilen  asalakların,  Türk Silahlı Kuvvetleri’nden olduğu gibi tüm kamu kurum ve kuruluşlarından temizleneceğini belirtti. İnşaallah saflarımızı biraz daha sıklaştıracağız. Nevşehir meydanında dün teşbih namazı kıldık, sonrasında Sabah namazını eda ettik. Öyle inanıyorum ki bu da şehrimizde ilk olarak gerçekleştirilmiştir. Kıbleye dönüp, yüce yaradanımızdan bizlere yardım etmesini istedik. “dedi.

Gizligider, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri olarak halktan aldıkları vekaleti halkın izni olmadan kimseyle paylaşmayacaklarını da dile getirerek : “Şimdi daha da güçlü olduğumuza inanıyorum. Allah’ın izniyle daha da güçleneceğiz. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi daha da artıralım, saflarımızı sıklaştıralım.Allah’a yalvarıyoruz üzerimizdeki ağır yükü kaldırarak karanlığı aydınlığa çevirmesini  istiyoruz. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olacaktır inşallah ”diye konuştu. 

Düğünü Bırakıp Demokrasi Nöbetine  Koştular

Esnaf Sarayı’nda düğün yapan  Yalçın Süngü ve Fatma Nur Süngü çifti, düğün sonrasında meydanda toplanan vatandaşları yalnız bırakmamak için Diriliş Meydanı’na geldi.

Burada AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider tarafından tebrik edilen genç çift daha sonra platforma çıkarak vatandaşları selamladı. Türk Bayrakları ile bir sevgi gösterisine dönüşen selamlama da Damat Yalçın Süngü ‘ Ülkemize karşı yapılan bu hain darbe girişimini şiddetle  lanetliyorum. Sağlıklı, gelişen ve büyüyen ,   Darbesiz bir Türkiye  için Evet  diyorum “dedi.

Meydanda toplanan vatandaşlara yönelik olarak Nevşehir Belediyesi başta olmak üzere çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından çeşitli ikramlarda bulunuluyor. Nevşehir İl Müftülüğü personeli de halka simit dağıtımı yaptı.