Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,

“İnanın İsmail Başkana Bile Söylemedim”

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, geçtiğimiz günlerde ilk kez açıkladığı bir proje ile Nevşehir’in öne çıkan ürünlerinin değerlendirileceği bir çalışma içerisinde bulunduklarına değindi.

Nevşehir’in Özel Simidi, Pekmezi, Çömlek peyniri gibi ürünlerinin değerlendirilebileceği 3 bin metre karelik bir alan hazırladıklarını kaydeden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, söz konusu çalışmayı Nevşehir Esnaf odaları birlik başkanlığı ile yapmayı planladıklarını, isterlerse esnaflarında bu çalışmaya katkı sağlayabileceklerini dile getirdi.

Yapılacak bu çalışma ile Nevşehir’in öne çıkan ürünlerinin dünya pazarına sunulacağını ve bu ürünlerin özel paketler halinde satışa sunulacağını ifade eden Başkan Ünver, 1000 dolayında kişinin bu işten gelir elde edebileceğinin de altını çizdi.

Ünver, “Bugüne kadar İsmail Başkana da açıklamadım. Kimseye de bahsetmedim. İnşallah Nevşehir’le ilgili çok güzel bir çalışmaya imza atacağız. Bu çalışmayı Esnaf odaları birliğimiz ile, odalarımızla birlikte yapacağız. Nevşehir’imizin özel simidinin, Özel pekmezinin, Özel sirkesi ve Özel çömlek peynirinin çok güzel paketlenip satışa sunulacağı bir alanı hazırladık. 3 Bin metre karelik bir alan hazırladık bu çalışma için. İnşallah bine yakın memleket evladının gelir elde edeceği bir çalışmanın finaline geldik. Nevşehir esnaflarımızdan da isteyen olursa katılabilecekleri bir çalışma yapacağız. Bu ürünlerimizi tüm dünya piyasalarına sunabileceğimiz bir çalışma gerçekleştireceğiz” dedi.