Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, genel ekonomik yapısı itibariyle turizm sektörünün en önemli   lokomotif  güç olduğu  Nevşehir’in, sahip olduğu güçlü potansiyeli ile kısa sürede Türkiye’nin yükselen devi haline geleceğini söyledi.

Başkan Ünver yaptığı açıklamada , 10 bin yıllık köklü tarihinde 8 i büyük toplam 20 farklı medeniyeti kucaklayan, doğal ve kültürel birikimleri ile sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Kapadokya bölgesinin ana idari merkezi Nevşehir’de, 2004 yılından beri  önemli alt ve üst yapı yatırımlarını ortaya koyduklarını ifade etti.

1985 li yıllardan sonra turizmin  hızlı bir gelişim süreci yaşayan bölgede ,  Nevşehir merkezde de bu hareketliliğin daha canlı bir şekilde gerçekleşmesi adına  sağlıklı bir alt yapı ağı oluşturulması için yoğun bir çaba harcadıklarını dile getiren Ünver daha sonra şöyle konuştu: “Dünyada  2011 verilerine göre her yıl 1.030 Milyar Dolar’ı aşan bir ekonomik değer oluşturan turizm sektöründe, özellikle son yıllarda ülkemizin kat ettiği mesafe umut verici bir düzeye ulaşmaktadır. UNESCO’ nun dünya genelinde hem doğal ve hem de kültür mirası listesine aldığı 22 merkezden biri olan Kapadokya bölgesinde turizme sağlıklı alt ve üst yapı yatırımlarının yanı sıra hizmetlerle de gerekli uyumu sağladığımızda hedeflenen gelir düzeyine ulaşmamız mümkün olabilir. Nevşehir 2011 yılında Kale ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehri ile önemli bir güç yakaladı. Halen Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde   yeraltı şehrinin temizlenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.200 e yakın sosyal yaşam alanlarının bulunduğu bölgenin bir bölümünü 2018 yılı içerisinde yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açmayı planlıyoruz. Bölgeye olan ulaşımın daha kısa süreli olarak sağlanması yönünde   Kapadokya Havalimanına işlerlik kazandırılması ile havayolu taşımacılığında önemli gelişmeler sağlanmış ve 2023 yılına kadar tamamlanması öngörülen hızlı tren projemizin de hayata geçirilmesi ile birlikte bu yönde önemli ivme kazandırılmış olacak. Hedeflenen bu yatırımların şehrimize kazandırılması, Nevşehir’i Türkiye’nin yükselen bir devi haline getirecektir ”dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir’de yaşayan insanların daha yaşanılır bir şehirde yaşamanın mutluluğunu yaşamasının yanında, önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek çeşitli alanlardaki Türkiye’ye örnek oluşturacak yatırımların turizm alanında da kullanılabilirliği ile turizm gelişmişliğinin daha etkin hale geleceğini vurguladı.