Nevşehir'in En çok takip edilen Haber mecrası FİB Haber.Com'a gelen çok sayıda mesajlarda Yiğidi öldür hakkını yeme diyerek, Nevşehir şimdiye kadar hayal dahi edemediklerini Ünver dönemiyle artık gerçeğe dönüştürüldüğünü yada başka değişle, hayal edilebilecek herşeyin mümkün olabileceğini gösterdi.

Nevşehir'in gündeminin adresi www.fibhaber.com olarak, bir çok konuda eleştirdiğimiz Başkan Ünver," İş Varsa, hizmet varsa ,çalışma varsa ancak orada eleştiri olabilir " diyerek aslında çok kısa özetiyle sorularımızında cevabını veriyordu... 

Gerçekte eleştirilerimizi dün olduğu gibi bugünde yarında yaptık ve yapacağız. Eksiklik ve yanlışlık gördüğümüz herşeyi kamuoyunun düşüncelerini paylaşmak yön göstermek uyarmak bizim Gazeteci olarak en büyük görevimiz. Fakat, bunun yanında güzelliklerin de paylaşılması doğruların söylenebilmeside en az yanlışıkların söylenebilmesi kadar cesaret ve yürek işi olduğunu düşünüyoruz. İşte bu konuda bizde haklı eleştirilerimizin arkasında olarak şehrimizle ilgili güzellikleri ve değişimide sizlerle paylaşmak istedik.

Hemen her seçim döneminde eleştirilerin hedefinde olan, Ünver'le ilgili Realist bir yaklaşımla bu defada bardağın dolu kısmıyla sizlere sunuyoruz...


İşte Gerçekler,

İkna kabiliyeti ve başarılı hatipliği yanında Cesareti ve kararlılığıda Ünver'i farklı kılan özelliklerin başında geliyor...

Çoğu vatandaşımıza göre Ünver, tuttuğunu kopartan , kafasına koyduğunu yapan önemli bir Lider vasıfları taşıyan meziyetlere sahip yeniliklere açık bir Siyasetçi olarak tanımlanıyor.


İşte Nevşehirli vatandaşlarımızdan Ünver'le ilgili düşünceleri için derlediğimiz o notlar:

Sosyal paylaşım siteleri ve FİB Habere düşen o notlardan bazıları:

"Sizi yakından takip ediyoruz. Çok güzel hizmetleriniz var."
Nevşehir'in ufkunu açtınız teşekkürler.
Nevşehir'in ikinci Damat İbrahim Paşası sensin başkanım.
"Yapılan hizmetler sayesinde Nevşehir, Anadolu da Türkiye'nin yükselen bir marka değeri oldu."
Nevşehir Siyasetinin merkezi oldunuz. Helaliniz var.
Nevşehir göç verirken göç alır duruma geldi tebrikler.
Nevşehir'i büyük bir köy görünümünden kurtardınız.
Parklar bahçeler ve piknik mesire alanları oyun alanları Ünver in eserleri oldu.
Sizinle Belediyemizin büyüklüğünü ve gücünü gördük...
12 yıl öncesiyle şimdikini kıyaslamak bile yanlış olur. Çok şey değişti memeleketimde..
Yurt dışında yaşayan bir Nevşehirli olarak ilimizdeki değişim beni hayli mutlu ediyor.

Şimdi söz savunmanın.

Bu görüşler sonrası FİB haber merkezi olarak şimdide Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e söz veriyoruz...


"DEZAVANTAJLARI AVANTAJA ÇEVİRDİK"

Başkan Ünver ise, bazı şehirlerin coğrafi ve siyasi konumları itibariyle avantajlı olduklarını, ancak Anadolu şehirlerinde artı birtakım gayretin gerektiğini anlattı. Anadolu şehirlerinde gayret gösterilmezse şehirlerin küçülüp, gerileyeceğine vurgu yapan Başkan Ünver, "Şehirlerin kaderi biraz da yöneticilerin ufuklarına bağlıdır. Yöneticiler iyi işler yapar, projeler ortaya koyarsa o şehirler büyür, gelişir." şeklinde konuştu.

Nevşehir'in, konum itibariyle çok avantajlı bir il olduğunu söyleyen Başkan Ünver, büyük projelerin altına girerek risk aldıklarını ifade etti. Bu projelerin Nevşehir'in ufkunu açtığına vurgu yapan Başkan Ünver, Nevşehir Belediyesi'nin en önemli projelerinden Kale ve çevresi kentsel dönüşüm ve Nevşehiri Kapadokya nın merkezi konumu için hazırladığımız Turizm Merkezi projesi hakkında bilgiler sundu.

Başkan Ünver, "Nevşehir, bulunduğu konuma emek verilerek ve alınteri dökülerek geldi. Ve daha kat edeceği çok yol var.2015 le başlayacak bu uzun soluklu yolda şehrimiz el birliği ile halkımızın hak ettiği muhteşem projelerimizle Türkiye nin parmakla sayılı bir şehri olacak" dedi.

 Nevşehir'e dev külliye yapılacak !

Göre yolu üzerinde 70 bin metrekare alan üzerine 25 milyon liralık yatırımla 11 bin kişilik cami, imam hatip okulu ve lojmanlardan oluşan dev bir külliye inşa edeceklerini açıkladı.
 Başkan Hasan Ünver, dev külliye diye bahsettiği, içerisinde Nevşehir İl Müftülüğü hizmet binası, Aşere Takrib ve Diğer Hizmet İçi Eğitim Kurslarını Uygulama Eğitim Merkezi, misafirhane, 3 bin kişilik kapalı alan olmak üzere 11 bin kişilik Selâtin Cami, Kız İmam Hatip, Erkek İmam Hatip, Anadolu İmam Hatip ve yurtlar ve lojmanlardan meydana gelen Nevşehir Dini İlim-Eğitim ve İbadet Külliyesi'nin müjdesini verdi. Külliyenin projesinin tamamlandığını, yer tahsisinin yapıldığını belirten Ünver, "Külliyenin projesini gösterdiğimiz çok sayıda hayırsever iş adamları binaları yaptırmak istediklerini belirttiler. Biz de memnuniyetle karşıladık. Burada belediye ve hayırsever insanlarımızın işbirliği ile yapılacak. Şehrimiz 25 milyon lira maliyetli dev bir külliyeye kavuşacak. Burasını açacağımız yollarla şehre kısa mesafeden ve her yönden bağlayacağız. 70 bin metrekare alan üzerine yapacağımız bu proje ile örnek bir çalışmayı daha hemşehrilerimizin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşayacağız." dedi.
Nevşehir Kalesi turizme katkı sağlayacak! 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, "Düşünülen projeler tamamlandığında Kapadokya bölgesini ziyaret eden turist sayısı 6 milyon civarında gerçekleşebilecek, Nevşehir turizmin içerisinde etkin olan bir yer haline gelecek" dedi...
Ünver, "Nevşehir Kalesi ve Çevresi kentsel Dönüşüm Projesi" çerçevesinde yapılan çalışmalar sırasında keşfedilen ve 400 bin metrekarelik bir alanı kapsayan dünyanın en büyük yeraltı kent yerleşimine sahne olan bölgenin dünyanın önde gelen antik parklarından biri haline getirileceğini söyledi Ünver, 2005 yılından beri sürdürülen çalışmalarda, su tünelleri, kilise, mesâd ve diğer yerleşime ilişkin buluntularla Nevşehir Kalesi ve civarında oldukça önemli bir yeraltı kent yerleşimine ulaşıldığını dile getirdi Başkan Ünver, bölgenin alt ve üst yapı çalışmaları ile oldukça zengin bir yatırım bölgesi konumunda ele alınacağını vurguladı Ünver; "Gerek  TOKİ  vasıtasıyla ve gerekse de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile olsun ve gerekse de Nevşehir Belediyesi vasıtasıyla olsun, lokomotif görevini belediyemiz üstlenecek. Burada yerin altında butik oteller, yürüyüş yolları, sanat galerileri, el sanatlan merkezleri, müze gibi yeraltı kongre merkezi gibi yeraltı yürüyüş yolları gibi düşüncelerimiz var. Bunları hayata geçirdiğimiz zaman hem ülke insanımız hem de dünya insanlığı bu kültürel değerleri kazanmış olacak. 

Heyecan veren projelerimizle birlikte şehrimiz tüm Yatırımcıların iç çektiği, içinde yaşayanlar için daha ayrıcalıklı bir kent olarak 2023 Türkiyesinde hak ettiği yerini alacaktır.  
Ünver, Bu duygu ve düşüncelerle Tüm Nevşehir halkımızın Yeni yılını ve tüm islam alemiyle birlikte halkımızın Mevlid Kandillerini de kutluyorum dedi. 

İşte Nevşehir'in kendi seslendirmesiyle hazırlanan belgeselini gelin birlikte izleyelim...

Not: Nevşehir için yanlışları eleştirmeye devam edeceğiz. Güzellikleri ise alkışlayacağız...!