Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,  Türkiye’nin tüm dünya ülkeleri arasında hak ettiği yeri almasında, öğretmenlerin önemli bir güç oluşturduğunu belirtti.
 
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e  Türkiye Büyük Millet Meclisi( TBMM) tarafından verilen Başöğretmenlik unvanını kabul ettiği gün olan  ve  24 Kasım 1981  yılından beri de her 24 Kasım günü kutlanan  Öğretmenler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
 
Özveri,  sevgi, şefkat  vefedakârlık mesleği olarak ifade edilen  öğretmenliği kutsal olarak değerlendirdiklerini vurgulayanNevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver mesajında daha sonra şunları kaydetti: “Gerek bugünün ve gerekse geleceğin güçlü Türkiye’sinin şekillenmesinde öğretmenlerimiz en dinamik gücü oluşturmaktadır. Eğitimin bir toplumun her alanda kalkınmasının temelinde yatan en önemli değer olduğunun şuuru içerisindeyiz. Dünya tarihinde yüzyıllar boyunca kadim  medeniyetler kuran büyük Türk Milletinin, belirlenen hedeflere ulaşma yolunda.  eğitime fazlasıyla önem verdiklerini görüyoruz. Şanlı tarihinde sadece dini konularda değil,fen bilimlerinde ve çok çeşitli sanat dalındayaşadığı çağı aşan buluşlara ve icatlara isimlerini gururla yazdıran bir büyük medeniyete sahip olan bizlerin, hızla küreselleşen dünyada eğitimin ışığı ile daha modern ve çağdaş bir hayat sürme yönünde ciddi olarak çalışmamız gerektiğine inanıyoruz.  Yaşadığımız yüzyılda, bilgi ve teknolojiyi elinde bulunduran milletler, her alanda gelişmiş toplum olarak değerlendirilmektedir.Bilgiye giden yolun da en önemli temel taşı öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimizin her alanda kalkınan ve büyüyen Türk toplumunu ortaya çıkartmaları yönünde yaptıkları özverili çabalar büyük bir önem taşımaktadır. Öğretmenlerimizi sadece bir güne değil,tüm yıl boyunca minnet ve şükranla anmamız gerekiyor.Büyük bir fedakârlık örneği de veren öğretmenlerimizin böylesine önemli olan günlerini kutluyor, sağlık, başarı  ve mutluluklar diliyorum.”