Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, vefakar ve cefakar öğretmenlerin büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmada ve belirlenen bu hedefi geçebilme yönünde önemli bir güç oluşturduğunu belirtti.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından verilen Başöğretmenlik ünvanını kabul ettiği gün olan ve 24 Kasım 1981 yılından beri de her 24 Kasım tarihinde kutlanan Öğretmenler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Mesajında, Türk insanının bilimden sanata, kültürden teknolojiye kadar her alanda çağdaş ve modern düzeye ulaşmasında bilgi toplumu haline gelmesinin en öncelikli çabası olduğunu dile getiren Ünver, bilgi toplumuna ulaşılmada temel taşın ise öğretmenler olduğunu ifade etti.
Her şeyden önce özveri ve fedakarlık mesleği olarak da bilinen öğretmenliği kutsal bir görev olarak değerlendirdiklerini ifade eden Ünver mesajında şunları kaydetti: “Gerek bugünün ve gerekse geleceğin Türkiye’sinin, Atatürk’ün müreffeh toplumlarını geçebilmesi gerektiği yönündeki temel düşüncesine uygun bir şekilde ulaşmasında, öğretmenlerimizin bir mihenk taşı misyonu üstlendiği bir gerçektir. Eğitimin bir toplumun her alanda kalkınmasının temelinde yatan en önemli değer olduğunun bilinci içerisinde,eğitimi şekillendiren ve eğitimi etkin hale getiren öğretmenlerimizin bu açıdan vazgeçilmez bir önem taşıdığına inanıyorum.Dünya tarihinde yüzyıllar boyunca büyük medeniyetler kuran büyük Türk Milletinin,bu hedeflere ulaşmada eğitime fazlasıyla önem verdiklerini görüyoruz. Şanlı tarihinde sadece dini konularda değil, fen bilimlerinde ve çok çeşitli sanat dallarında yaşadığı çağını aşan buluşlara ve icatlara isimlerini gururla yazdıran bir büyük medeniyete sahip olan bizlerin, hızla küreselleşen dünyada, yine eğitimin ışığı ile daha modern ve çağdaş bir hayat sürme yönünde ciddi olarak çalışmamız gerektiğine inanıyoruz.Günümüzde hedeflenen modern ve çağdaş bir hayatın temeli ise bilgiye ulaşmaktan geçiyor.Bilgiyi ve buna paralel olarak teknolojiyi elinde bulunduran milletler,günümüzde uygar birer toplum olarak değerlendirilme ve tüm dünya milletleri arasında oldukça saygın bir yerde değerlendirilmektedir. Bilgiye giden yolun da en önemli temel taşı öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimizin her alanda kalkınan ve büyüyen Türk toplumunu ortaya çıkartmaları yönünde yaptıkları çalışmalar büyük bir önem taşımaktadır. Öğretmenlerimizi sadece bir güne değil,tüm yıl boyunca minnet ve şükranla anmamız gerekiyor.Büyük bir fedakarlık örneği de veren öğretmenlerimizin böylesine önemli olan günlerini kutluyor,sağlık ve mutluluklar diliyorum.Hiç bir zaman unutulmamalı dır ki Türkiye büyük önderin işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmayı ve hatta geçmeyi vefakar ve cefakar öğretmenlerimizin gayretleri ile ortaya koyabilecektir.”