ÜNVER; “ ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN EN İYİ HİZMETİ ALMASI İÇİN ÇABA HARCIYORUZ”

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, geçen yıl hizmete kazandırılan Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’ndeki engelli öğrenciler ile ailelerini ziyaret etti. Ünver, merkezde eğitim alan öğrenci ve ailelerinin her aşamada Nevşehir Belediyesi olarak yanında olduklarını belirterek “Burada eğitim alan tüm engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin her türlü istekleri bizim için bir görevdir.” Dedi.
Burada eğitimlerini sürdüren engellilerin eğitim çalışmalarını yakından izleyen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, daha sonra engelli öğrenciler ve aileleri ile bir araya geldi.
Bir süre önce İspanya'nın Bilbao kentinde gerçekleştirilen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG "Birinci Kültür Zirvesi" nde, dünya genelindeki 23 bin 500 belediyenin katıldığı proje yarışmasında Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Nevşehir Özel İnsanlar Merkezi ve Kültürel Dönüşüm Projelerinin, 30 örnek proje arasına girmeyi başardığını belirten Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, zirvede bulunan belediye başkanlarına örnek çalışmaları anlatan bir de sunum yaptığını belirtti. Projelerin büyük bir hayranlık uyandırdığını aktaran Ünver, sadece engelliler değil, ailelerin de büyük bir ilgi ve katılım gösterdikleri Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’ne ilişkin çok sayıda tebrik aldığını hatırlattı.
Bazı belediye başkanlarının kendi şehirlerinde de engellilere yönelik projeler üretmelerine karşın, ailelerin bu projelere katılımlarını sağlayamadıklarından dert yandıklarını vurgulayan Ünver ; “Avrupalı meslektaşlarımıza Nevşehirli bacılarımızın, kardeşlerimizin engelli çocuklarının daha iyi şartlarda daha etkin eğitim almaları konusunda belediyemiz ile el ele yürüttükleri bu çalışmaları anlatınca şaşkınlıkla karşıladılar. Avrupada bu tür projelerde ailelerin katılımı ne yazık ki sağlanamıyormuş. Aileler, engellileri merkeze bıraktıktan sonra iletişimi kesiyorlarmış, bundan dert yandılar ve sürdürdüğümüz bu projeyi yakından görmek istediklerini belirttiler. Bende kendilerini şehrimize davet ettim. Bu projemiz büyük bir ilgi ile devam ediyor. Demek ki biz doğru iş yapıyoruz ki aileler de yanı başımızda. Bizden daha fazla ilgi ve alaka gösteriyorlar merkeze. Bu beni ziyadesiyle sevindiriyor. Bacılarımızdan ve kardeşlerimizden Allah razı olsun. Türkiye’ye örnek olacak düzeydeki bu projemize ciddi anlamda sahiplendiler ve halende sahipleniyorlar. Çünkü burada eğitim gören çocuklarının sosyal hayatta da değişim içerisinde olduklarını gözlemliyorlar. Engelli kardeşlerimizin bulundukları mekanlar bizim için önemli. İnşallah yeni bir alanda daha geniş imkanlarla engelli kardeşlerimizin hizmetine devam edeceğiz. Bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor. Ben engelli kardeşlerimizin ailelerinin diğer ailelerle kıyaslandığında inanın daha fazla şanslı olduklarına inanıyorum. Çünkü burada sorgusuz ve sualsiz cennete girecekleri müjdelenen çocuklara sahipler. Onları evlerinin bir köşesinde misafir etmenin de mutluluğunu yaşıyorlar. Böyle bir sevinç kime nasip olabilir ki. Allah onlardan razı olsun, bizlere de o cennet kokan çocuklara hizmet etme imkanı sunuyorlar. Buradan yararlanan çocuklarımızın daha üretken hale gelmeleri ve sosyal hayatta etkinliklerini artırmaları için Nevşehir Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin her zaman hizmetkarıyız.” Dedi.
Ünver, merkezde engelliler tarafından üretilen ürünlerin Mayıs-Haziran döneminde Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde vatandaşlarımızın beğenisine sunulacağını belirtti.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu(TOSSFED) nun Antalya’da düzenlediği Atletizm yarışmalarında Türkiye derecesi elde ederek başarıya imza atan engelli öğrencileri de tebrik ederek başarılarını devam ettirme temennisinde bulundu.
Ünver, ziyaret sırasında engellilerin fotoğraf çektirme isteklerini kırmadı ve onlarla fotoğraf çektirdi.


Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.