BELEDİYE BAŞKANI ÜNVER;

“PATATES TOHUMUNU ÜRETEREK DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTMAK,MİLLİ DURUŞUN DA BİR SİMGESİ “

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Türkiye’de var olan öz kaynakların AR-GE anlayışı içerisinde değerlendirilmesinin, dünya ile entegre olunması yönünde Milli vasfın ne denli önemli ortaya koyan önemli bir değer olduğunu belirterek, Türkiye’de ilk patates tohumculuğunu başarı ile geliştiren Doğa Tohumculuk yöneticisi Yakup Karahan’a teşekkür etti.

Doğa Tohumculuk ve Hayvancılık İthalat İhracaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi yöneticisi Yakup Karahan, Nevşehir’de 3. kez üst üste Belediye Başkanlığı görevine seçilen Hasan Ünver’i makamında ziyaret ederek yeni dönemde başarı dileklerini iletti.

Ziyarette konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Başbakan recep Tayyip Erdoğan’ın da üzerinde özellikle durduğu Milli kavramının,ülkenin öz kaynaklarının etkin şekilde değerlendirilmesi gerçeğini Doğa Tohumculuğun özellikle Hollanda ve Almanya’dan sağlanan patates tohumunu ülkemizde üreterek ne denli bir hassasiyet içerisinde olduğunu ortaya koyduğunu belirtti. Dünya ile her alanda entegre olunması yönünde milli değerlerin vazgeçilmez bir güç kaynağı oluşturabileceği düşüncesini de yaygın hale getirmesi açısından patates tohumu üreticisi de olan Yakup Karahan’ın önemli bir misyon üstlendiğine dikkat çeken Ünver “ Geçmişte Türkiye, patates tohumunu Almanya ve Hollanda gibi ülkelerden karşılayarak her yıl milyonlarca doların ülkeden çıkışına adeta seyirci kalıyordu. Ama artık o Türkiye günümüzde yok. Artık Avrupa’da ülkemizi bir çok alanda artık deneme tahtası olarak göremiyor. Hastalıklı patates tohumları ile ilgili olarak bir gazeteci olarak geçmişte haberlere imza atmıştık. Allah’a şükür artık Türkiye,  kendi patates tohumunu üretebilecek bir düzeye ulaştı.” dedi.

Doğa Tohumculuk ve Hayvancılık İthalat İhracaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi yöneticisi Yakup Karahan’ da , Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e 3. Dönem belediye başkanlığı görevinde başarılar diledi.

Geçtiğimiz yıllarda  başlatılan patates tohumu üretimine yönelik çalışmalarda,  geçen yıl toplam 4 bin ton dolayında tohum üretimi yaptıklarını ve bu yıl ise 26 bin ton tohum üretimini gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu konuda Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan büyük yardımlar alındığını vurgulayan Karahan, 288 bin dekarlık bir alanda sürdürülen patates tohumu yetiştirilmesi yönünde ana hedeflerinin önümüzdeki süreçte yıllık 300 bin ton patates tohumu üretme olduğunu belirterek, hem ülkemizdeki üreticilerin ve gerekse de dış pazarlarda tohumun değerlendirilmesi yönüne gideceklerini ifade etti.